Γ. Παπαδόπουλος -Δ. Ράπτης- Χ. Τέγας: «Μεθοδεύσεις του Έργου της Τουρλίδας για το οποίο Δρομολογείται Ανάθεση ποσού 275.000€»

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι ενόψει της Θερινής Περιόδου ο Δήμος προχωρά σε εργασίες διαμόρφωσης και ανάδειξης της παραλίας της Τουρλίδας.  Μία παραλία που πρέπει να αναδειχθεί ειδικά φέτος που η πτώση της γέφυρας του Ευήνου δυσχεραίνει την πρόσβαση σε άλλες όμορες παραλίες.

Διαβάζοντας πιο προσεκτικά όμως την 75/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΝΓ7ΩΡΖ-Ο5Σ) διαπιστώσαμε ότι ήμασταν πολύ ρομαντικοί για να γίνονται όλα αυτά για την ανάδειξη του Δήμου. 

Δυστυχώς ενώ οι φυσικές καταστροφές έγιναν τον Οκτώβριο του 2021 ο κύριος Δήμαρχος έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση πέντε και πλέον μηνών να ανακοινώσει έργο αποκατάστασης.  Γιατί Κύριε Δήμαρχε περιμένατε Πέντε (05) ολόκληρους μήνες??? Μήπως για να στενέψουν τα χρονικά περιθώρια πλησιάζοντας το καλοκαίρι και να προσφύγετε στην Διαδικασία της Διαπραγμάτευσης χωρίς Προηγούμενη Δημοσίευση (Άρθρο 32 παρ. 2γ) ώστε να καλέστε για προσφορές ΜΟΝΟ τους εργολάβους που εσείς θέλετε???

Γιατί κύριε Δήμαρχε ενώ η εν λόγο περιοχή ήταν ενταγμένη σε έργο της ΟΧΕ (Δρόμος προς το Μουσείο Άλατος) που θα χρηματοδοτούνταν από Ευρωπαϊκά Κονδύλια (ΕΣΠΑ) εσείς ΔΕΝ κάνατε τίποτε τρία ολόκληρα χρόνια και έρχεστε σήμερα να διαθέσετε Δημοτικό Χρήμα??? Μήπως γιατί Μόνο έτσι μπορείτε να Εφαρμόσετε την Διαδικασία των Προσκλήσεων σε αρεστούς???

Ο προϋπολογισμός τον οποίο εγκρίνατε ως Δήμαρχος αλλά και ως Μηχανικός έχει συνταχθεί με Άρθρα – Τιμές του Εγκεκριμένου Τιμολογίου του Υπουργείου ή με τιμές που εσείς ορίσατε και μπορεί να έχουν αυξήσει δυσανάλογα το κόστος δίνοντας την ευκαιρία να υπάρξουν μεγάλες μεν Εικονικές δε Εκπτώσεις???    

Κύριε Δήμαρχε Σας καλούμε για την Διασφάλιση της Αξιοπιστίας του Διαγωνισμού

Α). Η πρόσκληση για συμμετοχή στην διαδικασία της Διαπραγμάτευσης να απευθύνεται στους Συλλόγους Εργοληπτών του Νομού ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή άνω των Τριών (03) Εργοληπτικών εταιρειών οι οποίες δεν θα μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση μεταξύ τους.

Β). Η Διαπραγμάτευση να γίνει σε πάνω από ένα στάδια ώστε να εξασφαλιστεί Ικανοποιητική Έκπτωση διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου.   

Γ). Έχετε εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις καθώς πρόκειται για ευαίσθητο περιβαντολλογικά χώρο???

Να σας θυμίσουμε ότι είστε ήδη πολιτικά έκθετος καθώς Εσείς ήσασταν αυτός που Κατήγγειλλε την Διαδικασία Ανάθεσης Έργων με Διαπραγμάτευση και Επικαλούσασταν Ανατροπές.

Ο Σοφός λαός όμως λέει «Δάσκαλε που Δίδασκες και Νόμο Δεν εκράτεις».

Με Εκτίμηση

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου   

Γεώργιος Παπαδόπουλος

Δημήτριος Ράπτης

Χρήστος Τέγας

Αφήστε μια απάντηση