Αθώος για το φονικό που έγινε σε ουζερί της Στυλίδας

Είχε σκοτώσει με καραμπίνα έναν μεθυσμένο Αλβανό που νωρίτερα είχε δημιουργήσει σοβαρό επεισόδιο σε βάρος θαμώνων κι απειλούσε το γιο του…

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, αναβίωσε το φονικό που είχε σημειωθεί σε ουζερί της Στυλίδας στις 31 Ιανουαρίου 2012.

Στο εδώλιο ο 64χρονος – σήμερα – ιδιοκτήτης του καταστήματος που είχε σκοτώσει με καραμπίνα πυροβολώντας δύο φορές έναν 30χρονο από την Αλβανία, όταν ο τελευταίος υπό την επήρεια μέθης είχε επιστρέψει στο μαγαζί του κι απειλούσε το γιο του και ενώ νωρίτερα είχε δημιουργήσει επεισόδιο σε βάρος θαμώνων γρονθοκοπώντας έναν εξ αυτών.

Επίσης ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι το θύμα τον είχε μαχαιρώσει στο μηρό όταν εκείνος είχε προσπαθήσει να πάει στην Αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό.

Το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3 των ενόρκων – λαϊκών δικαστών έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με το σκεπτικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.

Οι καταθέσεις

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ο άνθρωπος από την άλλη παρέα που είχε δεχτεί την επίθεση του θύματος περιγράφοντας τη σκηνή πριν το φονικό. Η παρεξήγηση είχε ξεκινήσει από μια δική του κραυγή που δεν είδε με καλό μάτι το θύμα και δύο ομοεθνείς του που καθόντουσαν σε διπλανό τραπέζι και τότε όπως κατέθεσε του επιτέθηκαν χτυπώντας τον.

Ο ιδιοκτήτης είχε προσπαθήσει να τους ξεχωρίσει, ενώ η παρέα των αλλοδαπών είχε δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές στο μαγαζί του.

Αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας κατέθεσαν για το θύμα ότι ήταν ο φόβος κι ο τρόμος της περιοχής έχοντας δημιουργήσει μια άτυπη συμμορία, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος που επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη, υπογράμμισε την δική του προσπάθεια να συνετίσει τον θανόντα για την εν γένει συμπεριφορά του που όμως δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που έκλεισε το μαγαζί εξαιτίας του τραγικού γεγονότος, επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ακόμη τον κυνηγάει, ενώ έχει ζητήσει συγνώμη από το Θεό.

«Όταν είδα το παιδί μου κάτω στο πάτωμα με την απειλή μαχαιριού και μου είπε ‘’τελειώνουμε με το γιο σου κι έρχομαι σε σένα’’, δεν είχα να σκεφτώ, πήγα στην αποθήκη πήρα το δίκαννο και έγινε ότι έγινε», κατέθεσε.

Ο Αντιεισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η άμυνα έχει όρια.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θέμ. Αρκουμάνης τόνισε: «Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας από την ώρα που ξεκίνησε η επίθεση. Δεν είναι αδίστακτος κακοποιός, βρέθηκε σε ηθικό δίλημμα όταν είδε η ζωή του γιου του να κινδυνεύει και έγινε ότι έγινε. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει».

Σημειώνουμε ότι και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας το 2013 είχε αθωώσει τον κατηγορούμενο και σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης η Αντιεισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση με την υπόθεση να οδηγείται σε δεύτερο βαθμό.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση