ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Συνελήφθη ο δραπέτης που το είχε σκάσει από νοσοκομείο

Συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά ο Αλβανός δραπέτης ο οποίος το είχε “σκάσει” από το νοσοκομειο της Ρόδου όπου και νοσηλευόταν.

Ο δραπέτης που κυκλοφορούσε πέριξ του νοσηλευτικού ιδρύματος, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς οι οποίοι τον αναζητούσαν, συνελήφθη  και σε λίγο θα προσαχθεί για τα περαιτέρω στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Δευτέρα είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικοί της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου για τον εντοπισμό και την σύλληψη του Α. Β. του F. 31 ετών, Αλβανού υπηκόου, κρατούμενου στις δικαστικές φυλακές Χανίων, που μεταφέρθηκε στη Ρόδο με τακτική μεταγωγή για να δικαστεί την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και «δραπέτευσε» από την κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ενώ νοσηλευόταν σιδηροδέσμιος με βαριά πνευμονία!!

Ο τρόφιμος των φυλακών Χανίων, που δήλωνε παλιατζής, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων και όπως όλα δείχνουν, κατόρθωσε να αφαιρέσει τις χειροπέδες που φορούσε (έχει λεπτά χέρια) οι οποίες βρέθηκαν στο κρεβάτι της κλινικής και να διαφύγει από την φυλασσόμενη από αστυνομικούς είσοδο!!

Από την Τρίτη το πρωί σχηματίζεται δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί και Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο 31χρονος, φέρεται να έχει κάνει χρήση στο παρελθόν διαφορετικών ονομάτων στις αρχές, ενώ «ποικίλει» και η ηλικία του!!

Δεν θεωρείται επικίνδυνο πρόσωπο, πλην όμως όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του κινδυνεύουν από την διασπορά του κορωνοϊού από τον οποίον νοσεί. Εκπλήσσει μάλιστα το γεγονός ότι παρά την αδυναμία του λόγω της βαριάς πνευμονίας που αντιμετώπιζε κατόρθωσε να το «σκάσει» από το νοσοκομείο.

Την Παρασκευή είχε αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσής του λόγω της πάθησης του και των επιπλοκών της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Ενέχεται με ακόμη 8 άτομα, στην πλειοψηφία τους αθίγγανους σε διακεκριμένες κλοπές εις βάρος επιχειρήσεων, τον Φεβρουάριο του 2017.

Κατηγορείται ειδικότερα για κλοπή με διάρρηξη, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2017 ώρα 14:00 έως 16-2-2017 ώρα 08:00, αφού έθραυσε με πέτρα την κεντρική τζαμαρία, εισήλθε εντός καταστήματος που βρίσκεται στη Στοά Ροίκου κι αφαίρεσε, με διάρρηξη, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία βελούδινη θήκη, η οποία περιείχε ένα νόμισμα ρώσικο κι ένα βραχιόλι ασημένιο σφυρήλατο από το οποίο έλειπε μια αλυσίδα, ένα κουτί με επωνυμία του καταστήματος που περιείχε ένα δακτυλίδι ασημένιο με ελάχιστο χρυσό με μπλε πέτρα σε σχήμα οβάλ με μύτες, διάφορα άλλα κοσμήματα, μια άδεια σχολική τσάντα και μία παιδική κιθάρα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Την 16η Φεβρουαρίου 2017 περί ώρα 02:30, με πρόθεση, αφού έθραυσε με πέτρα την τζαμαρία, εισήλθε εντός φαρμακείου επί της οδού Αμμοχώστου κι αφαίρεσε, από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ενώ την ίδια ημέρα αφού έθραυσε με βαριοπούλα και λοστό την εξωτερική θύρα, εισήλθε εντός ιατρείου επί της οδού Αμερικής και μολονότι αναστάτωσε τους χώρους, δεν βρήκε τίποτε της αρεσκείας του και αποχώρησε. Την ίδια ημέρα έθραυσε το τζάμι του παραθύρου του υπογείου, καταστήματος επί της οδού Αμερικής. 

Πηγή: dimokratiki.gr

Αφήστε μια απάντηση