Εκτός ψηφοδελτίων Βενιζέλος-∆ιαµαντοπούλου – Οι (στενές) σχέσεις του µητροπολίτη Συµεών µε Ιβάν και Ρώσους

Σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση έπειτα από χρόνια να ξαναπέσουν στο κυνήγι του σταυρού

Το αίτημα των Βαγγέλη Βενιζέλου και Άννας Διαμαντοπούλου να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι απορρίπτεται με το άκουσμά του και μόνο από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος, που θέλει να ανανεώσει τα ψηφοδέλτια, έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ότι δεν προτίθεται να κάνει «πολιτική αναπαλαίωση». Επί της ουσίας, φρόντισε να στείλει μήνυμα κόβοντας την όρεξη σε όσους από τους παλιούς ονειρεύονταν εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είναι λογικό, η απόφαση του νέου αρχηγού ενόχλησε τους ενδιαφερομένους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση έπειτα από χρόνια να ξαναπέσουν στο κυνήγι του σταυρού. Χωρίς να έχουν επισήμως απαντήσει, τόσο ο Βενιζέλος όσο και η Διαμαντοπούλου όχι μόνο δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι σε Α’ Θεσσαλονίκης και Α’ Αθήνας αντιστοίχως, αλλά, απεναντίας, θεωρούν ως απολύτως αλαζονική τη συμπεριφορά του προέδρου απέναντί τους.

Οι (στενές) σχέσεις του μητροπολίτη Συμεών με Ιβάν και ρώσους

Σε ανύποπτο χρόνο η στήλη είχε γράψει για τις πολύ στενές σχέσεις που είχε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών τόσο με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη όσο και με τον σκληρό πυρήνα της Ρωσικής Εκκλησίας. Τότε, ήταν ελάχιστοι εκείνοι που συζητούσαν όσα σήμερα κυριαρχούν στην ατζέντα με αφορμή και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι ο κ.κ. Συμεών υπήρξε και ενδεχομένως παραμένει ένας από τους αρχιερείς που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ερείσματα στην Ελλαδική Εκκλησία είχαν προβεί σε μεγάλες «χορηγίες» πίστης και αλληλεγγύης.

Ο νεαρός σχετικά αρχιερέας Φθιώτιδας, πέραν της σχέσης που είχε με δυνατούς πυλώνες της Ρωσικής Εκκλησίας, ουδέποτε έκρυψε και την αγάπη και εκτίμηση που έτρεφε προς το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της αγαπημένης του ομάδας, Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, ακόμη και την περίοδο που σχεδόν έβριζε τον Μητσοτάκη, ο Αγιος Συμεών δεν δίσταζε να φωτογραφηθεί μαζί του. Άλλωστε, και να το ήθελε, το Αγιο Πνεύμα θα του έδειχνε τον σωστό δρόμο…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 19 Μαρτίου 2022

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση