Στην Πολεοδρομία το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου

Την Υπηρεσία Δόμησης Μεσολογγίου (Πολεοδομία) επισκέφθηκε το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου για να εκφράσει στους συναδέλφους του την συμπαράστασή του, αλλά και να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεσολογγίου, αναφέρει τα εξής:

«Το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων συμπαραστεκόμενο στους συναδέλφους της Υπηρεσίας Δόμησης Μεσολογγίου (Υ.ΔΟΜ) πραγματοποίησε παράσταση συμπαράστασης στους χώρους της υπηρεσίας.

Με το τρόπο αυτό θέλησε να εκφράσει την αμέριστή αλληλεγγύη του και αρωγή του προς τους βαλλόμενους συναδέλφους, να αναδείξει τα αυτονόητα προβλήματα που διεκδικούν σύσσωμες οι συναρμόδιες Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.) και να προειδοποιήσει την δημοτική αρχή να σταματήσει τα οποία παιχνίδια εις βάρος των συνάδελφων.

Παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την αποψίλωση της υπηρεσίας, την μη ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την έλλειψη εργασιακής ειρήνης, την έλλειψη υποδομών, το κυνήγι μαγισσών, κ.α.

Τελικά αποδεικνύεται ότι παρόλο που αναφερόμαστε στην υπηρεσία δόμησης του Δήμου, η δημοτική αρχή δεν ήρθε για να χτίσει, αλλά για να γκρεμίσει. Να γκρεμίσει τις όποιες γέφυρες επικοινωνίας με τους εργαζομένους και να χτίσει στην δολοφονία χαρακτήρων, στην παραπληροφόρηση και στην λάσπη στον ανεμιστήρα. Να γκρεμίσει την λογική και να χτίσει στο παράλογο και τελικά να γκρεμίσει και την ελάχιστη εναπομείνασα ικανότητα της υπηρεσίας και να ανοίξει τους δρόμους στην ιδιωτικοποίηση, που όπως φαίνεται είναι τελικά ο αρχικώς σκοπός της για όλα τα προβλήματα που συμβαίνουν στο Δήμο.

Καλούμε την κεντρική εξουσία όπως σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ενεργήσει προς όφελος των πολιτών με το να ενδυναμώσει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών δόμησης και να ενσκήψει στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Καλούμε παράλληλα την δημοτική αρχή να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια μέσω του κίτρινου τύπου και λάσπης στον ανεμιστήρα και να ενεργήσει προς επίλυση των προβλημάτων με πνεύμα συνεργασίας. Προβλήματα τα οποία γνωρίζει από την πρώτη στιγμή της θητεία της και τα οποία μεγαλοποίησε αντί να λύσει. Λύσεις υπήρχαν, αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές και εμμονές που επέλεξε, σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβερνητική πολιτική, αλλά και ξεπερνώντας τη πολλές φορές, τελικά οδηγούν στην απαξίωση της υπηρεσίας, με επικίνδυνα αποτελέσματα για τους πολίτες και τους εργαζομένους.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους και απέναντι στο όποιες παράλογες και παράνομες συμπεριφορές δρομολογούνται ενάντια τους, είτε από την κεντρική, είτε από την τοπική πολιτική εξουσία.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, και τους καλούμε να απαιτήσουν τα αυτονόητα μαζί μας. Μετά από ομόφωνη απόφαση».

ΠΗΓΗ: karvasaras.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση