“”Ήγγικεν η ώρα”.. από το Μέγαρο της Κατεχάκη ο “λευκός καπνός”

“Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν” το γιοφύρι για τη “διάβαση” στη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο διαφάνηκε “λευκός καπνός” από το Μέγαρο της Κατεχάκη και -εκτός απροσδόκητου – εντός της εβδομάδας οι παραμένοντες και οι προακτέοι θα καθίσουν στα γραφεία τους και οι ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους.. “καθείς εφ ώ ετάχθη”(!)

To NantiaReport.gr έχει επιλέξει όλο αυτό το διάστημα παρά την έντονη σεναριολογία και τις “στοχευμένες διαρροές” να απέχει από την αναπαραγωγή της ονοματολογίας για της επικείμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. Άλλωστε αυτές οι κρίσεις είχαν χαρακτηριστικά “γιοφύρι της Άρτας” καθώς οι “ευαίσθητες ισορροπίες” και τα σβήσε γράψε είχαν μετατρέψει την επετηρίδα σε “μαυροπίνακα” σχολείου του ’70(!)

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του NantiaReport.gr, καθώς “καιρός γαρ εγγύς” για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ τείνει η ολοκλήρωση των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ για το 2022. Εκτός απροσδόκητου απροόπτου- μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης (27-30) επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία, η διαδικασία της αξιολόγησης με τις προαγωγές και αποστρατείες Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα ξεκινήσει για να ολοκληρωθεί με νέα πρόσωπα και παραμένοντες ως “διατηρητέους” για την ηγεσία της ΕΛΑΣ στο Μέγαρο της Κατεχάκη. Οι παραμένοντες αναζητούν το ίδιο αν όχι ένα πιο “γωνιακό” γραφείο, οι προακτέοι την επόμενη τοποθέτηση και όσο το δυνατόν κοντά (αν δεν είναι επιλογή) στα κέντρα των αποφάσεων, οι ανώτατοι παραμένοντες και προακτέοι επιζητούν γραφείο κοντά στους ενδιάμεσους ορόφους του Μεγάρου της Κατεχάκη και σε γωνιακό κατά προτίμηση γραφείο. Την ίδια ώρα όσοι έχουν λάβει (ή δεν έχουν λάβει τηλεφώνημα) και η “ευδοκίμως τερματίσσασα σταδιοδρομία τους είναι μονόδρομος, επιδιώκουν την καλύτερη θέση ως ε.α σε .. Γενική Γραμματεία, καθώς τόσο χρόνια προσφοράς πρέπει να έχουν μια .. συνέχεια.

Οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ για το σωτήριον έτος που διανύουμε, θα είναι σε βάθος στην πυραμιδική διάρθρωση της ιεραρχίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε η κατ’ επίφαση (προσχηματική) παράταση λόγω της συνδρομής των στελεχών της ΕΛΑΣ στα μέτρα για την υγειονομική κρίση, έδωσε χρόνο σε όσους κατέχουν πρώτες θέσει στη επετηρίδα να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και σε κάποιες περιπτώσεις λόγω επιχειρησιακής ανταπόκρισης και επιτυχιών των στελεχών της “πρώτης γραμμής”  στις Υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις που έχουν τεθεί επικεφαλής να “διασφαλίσουν το επιπλέον γαλόνι στη στολή”. Άλλοι πάλι δεν κατάφεραν να “αποκαταστήσουν” την αποδοχή στο όνομά τους και η “στήριξη” τους έκανε καθώς πλέον δεν έχει επιρροή τούς… “κόβει”. Για τις Ειδικές νευραλγικές και αυτοτελείς Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ δεν αναμένονται αλλαγές στο σύνολο των Προϊσταμένων.

Δεδομένη θεωρείται καθώς έχει ολοκληρώσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την υπηρεσιακή του πορεία κι έχει εξαντλήσει το προσδόκιμο παραμονής στη θέση του, η αποστρατεία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστατηγου Μιχάλη Καραμαλάκη. Ωστόσο η επόμενη ημέρα τον φέρνει σε ένα περιβάλλον που τα τελευταία χρόνια είναι η μετάβαση για του διατελέσαντες στη θέση, ως Γενικό Γραμματέα (πρώην Υφ)Υπουργείου με αυτοτελή χαρακτηριστικά .

Για τη θέση του επόμενου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, “αφού έχει διέλθει η εποχή των Ηπειρωτών, των Πελοποννησίων, των Κρητών, είναι η σειρά των ΒορειοΕλλαδιτών να αναδείξουν τις ικανότητές τους”, αναφέρεται πηγές εκ των έσω. Με τους διεκδικητές τουλάχιστον δύο, το χρίσμα, και η διαδοχή δείχνουν το νυν Γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σκούμας, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή, βρέθηκε ισχυρός διεκδικητής της θέσης του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά στην παρουσία του στο σταθμό Διαβατηριακών ελέγχων Κρυσταλλοπηγής κατά την προσυνεννοημένη αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη του 20χρονου Αλβανού Roxhers Demirazi, καταζητούμενου φυγά, καθ ομολογίαν δράστη στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού (01/03) κι επέστρεψε με τη συνοδεία του κρατούμενου στο Μέγαρο της ΓΑΔΘ. Ο έτερος διεκδικητής της θέσης, ο Ρεθυμνιώτης, νυν Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, αν και οι επιρροές στο πρόσωπό του ήταν έντονες και πολυεπίπεδες, φαίνεται να βρίσκεται εκτός .. “εποχής” και δεν είναι ο μόνος.

Στη θέση του Υπαρχηγού, αν και οι απρόοπτες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής δεν μπορούν να θεωρηθούν ανύπαρκτες, ως πιθανό ενδεχόμενο είναι η τοποθέτηση του νυν Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Γιώργου Γιάννινα. Αναφορικά με τις θέσεις των δύο Γενικών Επιθεωρητών Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, δύο Υποστράτηγοι, ο νυν Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος  Καστάνης και ο νυν Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος, αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα στη νέα ηγεσία του Σώματος.

Στη νευραλγική θέση του “Θεσσαλονικάρχη” ένας Αρτινός. Πληροφορίες θέλουν τον Ανώτατο Αξιωματικό να έχει τη στήριξη (εξω)υπηρεσιακών παραγόντων και (εκλεγμένων) υπηρεσιακών, και θεωρείται δεδομένη η παραμονή και η προαγωγή του νυν Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξιάρχου Θωμά Γέρμανου. Την ίδια ώρα, η θέση του “Αττικάρχη” έχει τεθεί υπό .. διεκδίκηση, καθώς ο Υποστράτηγος  Παρασκευάς Σανιδάς, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της επετηρίδας είχε λάβει τα μηνύματα από την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς “συνοδοιπόρους” του, να βρίσκεται κοντά ως «..τερματίσσας τη σταδιοδρομία του», εξέλιξη που τα τελευταία χρόνια τείνει να ανατρέψει την πεπατημένη “η θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής σε οδηγεί στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη”.

Η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ καθώς από τον περασμένο Δεκέμβρη (2021) η αποκλειστική ενασχόληση των υπηρετούντων σε όλη τη δομή της Αστυνομίας- των ανωτέρων και ανωτάτων Αξιωματικών για την επόμενη ημέρα και του προσωπικού για τις Διοικήσεις τους- είναι οι Κρίσεις των Αξιωματικών του Σώματος τείνει να αποκατασταθεί , με τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ. Καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα (26/04) ύστερα από 11χρόνια αναμένεται η διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη και μέχρι στιγμής ελάχιστες επαφές έχουν γίνει από τους διοργανωτές αναφορικά με τα Μέτρα Τάξης και Τροχαίας,  καθώς δεν ξέρουν ποιοι Αξιωματικοί επικεφαλής Υπηρεσιών θα παραμείνουν (και οι ίδιοι δεν έχουν θέσει αυτή ως προτεραιότητα), ώστε να απευθυνθούν..

“Ήγγικεν η ώρα”..

ΠΗΓΗ: nantiareport.gr

Αφήστε μια απάντηση