Κούγιας: «Η μόνη ποινή είναι ο υποβιβασμός για την υπόθεση του Παναιτωλικού» (video)

Τις νομικές του γνώσεις έχει κληθεί να συνεισφέρει ο Αλέξης Κούγιας για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης στην υπόθεση της εμπλοκής του Παναιτωλικού σε παράνομο στοιχηματισμό, που έκρινε βάσιμο η ειδική επιτροπή της ΓΓΑ και διαβίβασε τον φάκελο στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του a-sports ιδιοκτήτης της ΑΕΛ που εκπροσωπεί νομικά τον Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου στον «Ελλάδα FM» την Τετάρτη (6 Απριλίου) και τόνισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό: «Η μόνη ποινή είναι ο υποβιβασμός στην περίπτωση της υπόθεσης του Παναιτωλικού», ενώ σχολίασε καυστικά και το επικείμενο ματς Βόλος – Λαμία για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας 1, καταγγέλλοντας ότι η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου έχει διαφήμιση από την εταιρεία του ιδιοκτήτη των Φθιωτών, όπως και ότι πέρσι στο αντίστοιχο ματς που έληξε 0-0 ακολούθησε παρέμβαση εισαγγελέα.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε τα ακόλουθα για την υπόθεση του Παναιτωλικού:

«Για να δούμε τα πράγματα με τη σειρά, δικηγόρος είσαι όταν υπάρχει υπόθεση είτε με το ένα σκέλος είτε με το άλλο… Αυτή τη στιγμή πράγματι υπάρχει υπόθεση κι αν δεν κάνω λάθος την είχες αναδείξει εσύ ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπου υπήρχε παράνομος στοιχηματισμός στο παιχνίδι ΟΦΗ – Παναιτωλικός. Και μάλιστα ότι κορυφαίο στέλεχος του Παναιτωλικού και στελέχη του Παναιτωλικού έπαιξαν στοίχημα, στην αρχή μου είπαν ότι υπάρχει για ένα πέναλτι, που πράγματι σφυρίχτηκε και μια κίτρινη κάρτα, που πράγματι δόθηκε. Αυτή ήταν η αρχική πληροφορία.

Θέλω, λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, εμείς τι περιέχει ο φάκελος, δεν μπορούμε να μάθουμε, είναι απόρρητο. Οτιδήποτε έρχεται μέσω της διαδικασίας ΕΠΑΘΛΑ, έτσι λέγεται, όπου επικεφαλής είναι ο γενικός γραμματέας είναι απόρρητο. Όμως το σημαντικό είναι ότι ο γενικός γραμματέας και η ΕΠΑΘΛΑ αποφάσισαν ότι υπάρχει υπόθεση, διότι αλλιώς δεν θα διαβίβαζαν τον φάκελο στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Και ο εισαγγελέας στην ΕΠΟ, ο κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος. Επίλεκτος εισαγγελέας, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη θέση στην Εισαγγελία Αθηνών. Άρα υπόθεση υπάρχει… Πότε θα γνωρίζουμε εμείς τι υπάρχει; Όταν μας καλέσουν στη διαδικασία, που θα διενεργηθεί, μετά τη διαβίβαση φακέλου με την άσκηση διώξεως από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αυτό έπρεπε να έχει γίνει… χθες, μέχρι τώρα υπάρχει, εκτός ένα, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας θα έπρεπε να έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα, που πιθανώς να έχει διατάξει, είναι αδύνατον να μην έχει διατάξει… Πιθανώς να μην κωλυσιεργεί, αλλά στο στάδιο της μυστικότητας να γίνονται, γιατί αυτή η διαδικασία είναι απολύτως μυστική και απόρρητη, πρέπει να καλέσει όλους όσους στο πόρισμα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κατονομάζει με το διαβιβαστικό και η ΕΠΑΘΛΑ, που πιθανότατα είναι αυτοί που έπαιξαν στοίχημα, που είναι αυτοί που οι ποδοσφαιριστές, που να υπάρχει η εκδοχή του πέναλτι έκανε το πέναλτι, αν υπάρχει η εκδοχή της κίτρινης κάρτας, πήρε την κίτρινη κάρτα για τα θέματα δηλαδή, που έπαιξαν στοίχημα… Πιθανότατα να εξετάζονται, αν δεν εξετάζονται εγείρονται πάρα πολλά ερωτηματικά. Γιατί η διαδικασία αυτή είναι κατεπείγουσα με την έννοια ότι αυτή η υπόθεση θα πρέπει να έχει τελειώσει αμετάκλητα στο τελευταίο ματς των πλέι άουτ, αυτή τη στιγμή έχουν γίνει δύο αγωνιστικές και είμαστε προς της τρίτης στο σύνολο επτά αγωνιστικών, άρα μέχρι τις αρχές Μαΐου θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλα, γιατί τότε αν έχει τελικώς κριθεί η υπόθεση και έχει επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι άουτ, τότε τα πράγματα είναι μια τρύπα στο νερό. Πρέπει 100% να τελειώσει πριν επικυρωθεί η βαθμολογία, γιατί η ποινή εδώ είναι υποβιβασμός, δεν υπάρχει άλλη ποινή! Δεν καλύπτει το νομοθέτημα Γεραπετρίτη – Μητσοτάκη, που έγινε φωτογραφικά για τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη με τους -10 βαθμούς την περίπτωση αυτή. Δεν έχει αλλάξει καν και δεν είναι μία ποινή, που θα προέλθει από μια καταγγελία που θα κάνει ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΛ, είναι μια καταγγελία, που έχει κάνει η ΟΥΕΦΑ. Και η ποινή αν κριθεί η υπόθεση ποινικά και ουσιαστικά είναι υποβιβασμός. Πολύ πριν τον Μάιο θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί η υπόθεση, έχουμε πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας και κατά της αποφάσεως μπορεί κάποιος να στραφεί είτε σε Διοικητικά Δικαστήρια είτε οπουδήποτε αλλού…».

Ο Κούγιας εν συνεχεία ερωτηθείς για το επικείμενο ματς Βόλος – Λαμία είπε:

«Εγώ θα σου πω ένα περιστατικό, δες όλα τα παιχνίδια Βόλος – Λαμία και δες πόσες φορές έχει παρέμβει εισαγγελέας… Δεν θυμάσαι πέρσι, διατάχθηκε προκαταρκτική, παίζανε 90 λεπτά και έδινε ο ένας την μπάλα στον άλλον και διατάχθηκε προκαταρκτική από τον κ. Παπαϊωάννου τον εισαγγελέα Βόλου. Και δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει γίνει. Συγχρόνως στη φανέλα του Βόλου, υπάρχει διαφήμιση από τον ιδιοκτήτη της Λαμίας, την εταιρεία την Ιντερκάτ και είναι γνωστό ότι ο κ. Πανουργίας με την εταιρεία του κάνει έργα στο δήμο Βόλου. Επειδή δεν μιλάει κανείς και μιλάω μόνο εγώ… Θα έπρεπε αυτεπαγγέλτως να διερευνώνται αυτά. Θα πρέπει κάθε φορά να κάνει μια καταγγελία ο Κούγιας; Δεν γνωρίζω αν θα το έχουν φτιάξει. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Όμως σε ομάδες με 50 οπαδούς, από τους οποίους οι 10 είναι υπάλληλοι του δήμου Βόλου ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Για αυτό και έλεγα και ο Βασιλειάδης και μετά ο Αυγενάκης να κάνουν την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με κριτήρια… Να έχει κριτήριο γήπεδο, προπονητικό κέντρο, να έχεις έναν αξιόπιστο ιδιοκτήτη, που να μπορεί να δικαιολογεί με τα εισοδήματα του ότι έχει τα χρήματα να καταθέσει το Μετοχικό Κεφάλαιο, να χρηματοδοτήσει μια ομάδα. Εδώ στην προκειμένη περίπτωση, γνωρίζουμε ότι οι μέτοχοι του Βόλου είναι 250, Βολιώτες που δεν τους ξέρει κανείς και μέχρι πρότινος ο Μπέος ήταν σύμβουλος όπως έλεγε ο ίδιος και έμπαινε πρόεδρος ένας γιατρός, που τον βλέπαμε να κοιμάται, από εκεί και πέρα, όμως, τώρα εμφανίζεται ο ίδιος, να πουλάει, να αγοράζει, να ανακοινώνει ότι έρχονται οι λάτιν αγοραστές, εμφανίζεται να κάνει ο ίδιος κουμάντο, να κάνει κριτική στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μισθό 1.500 ευρώ το μήνα, που είναι ο μισθός του δημάρχου! Δεν μπορώ να καταλάβω και πως χρηματοδοτήθηκε τόσα χρόνια αυτή η ομάδα…

Λοιπόν και την προηγούμενη χρονιά το αποτέλεσμα ήρθε 0-0, βόλευε και τους δύο και αυτομάτως παρενέβη ο εισαγγελέας Βόλου ο κ. Παπαϊωάννου…».

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την ΑΕΛ και είπε ότι βρίσκεται πίσω από τη Βέροια στο Βόρειο όμιλο της Σούπερ Λίγκας 2 βασικά λόγω των εννέα ανύπαρκτων πέναλτι που πήρε η βασική αντίπαλος της ομάδας του σε συνδυασμό με κάποιες ομάδες Β’, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που έπαιξαν με αναπληρωματικούς τα ματς με τη Βέροια σε αντίθεση όταν παίζουν με τη Λάρισα.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής:

ΠΗΓΗ: karvasaras.gr

Αφήστε μια απάντηση