ΚΚΕ_Ανακοίνωση στήριξης, των κατοίκων Ευηνοχωρίου, Γαλατά, ευρύτερης περιοχής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

στήριξης του αγώνα των κατοίκων

του Ευηνοχωρίου, του Γαλατά και της ευρύτερης περιοχής, ενάντια στον αποκλεισμό των χωριών τους μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου!

«Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου, του Γαλατά και της ευρύτερης περιοχής βγαίνουν στο δρόμο, την Κυριακή 10 Απρίλη, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, να μην είναι αποκλεισμένα τα χωριά τους, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στον Εύηνο. Διεκδικούν άμεσα την αποκατάσταση της ζημιάς της γέφυρας.

Μέχρι τώρα, 4 μήνες μετά, ακούνε μόνο υποσχέσεις, εκατομμύρια που πάνε και έρχονται, βλέπουν περατζάδες κυβερνητικών κλιμακίων, πρώην κυβερνητικών βουλευτών, της περιφέρειας, του δήμου κλπ, δηλαδή όσων μέχρι τώρα, με τον έναν ή άλλο τρόπο, έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχουν περιέλθει.

Παράλληλα τα προβλήματα του αυξημένου κόστους ζωής που χτυπάνε συνολικά το λαό, εξαιτίας της κατάρρευσης της γέφυρας, διογκώνονται ακόμη περισσότερο στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής. Συγκεκριμένα οι αγρότες αδυνατούν να πάνε όπως πριν στα χωράφια τους, οι εργαζόμενοι κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να πάνε στη δουλειά τους, οι μικροεπαγγελματίες χάνουν έσοδα αφού εμποδίζεται η πρόσβαση όσων θέλουν να πάνε στην περιοχή, οι μαθητές δυσκολεύονται παραπέρα, να πάνε στα σχολεία τους στο Ευηνοχώρι.

Η άμεση στήριξή τους για να μπορέσουν να αναπληρώσουν τις απώλειές τους, είναι απόλυτα αναγκαία.

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων των χωριών της περιοχής, ήδη τα έχει μεταφέρει στη βουλή και θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να λυθεί το πρόβλημα. Για μια ακόμη φορά το σύνθημα “Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, χωρίς να περιμένουμε λύσεις από “σωτήρες”, μπορεί να βρει και εδώ εφαρμογή».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply