Βορίδης: Όχι άλλη παράταση στους συμβασιούχους Covid -Τι είπε για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στους συμβασιούχους Covid πέρα του Μαίου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ANT1.

Αυτή που δόθηκε προ ημερών, είναι η «τελευταία παράταση για τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Αν κάποιοι αξιοποιούν αυτούς τους εργαζόμενους για να καλύψουν άλλες τρύπες, παραβαίνουν τον νόμο. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, καθώς οι προσλήψεις έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Σχετικά με νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως ετοιμάζεται προκήρυξη στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

«Στο Δημόσιο, οι προσλήψεις γίνονται με τρόπο αντικειμενικό, ακέραιο και αδιάβλητο, μέσω ΑΣΕΠ και προκειμένου να έχουν όλοι ισότιμο δικαίωμα για πρόσληψη στο Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Βορίδης, λέγοντας πως στις εν λόγω προσλήψεις αυτό το κριτήριο δεν ίσχυσε.

Αναφερόμενο στην πολιτική επικαιρότητα έκανε λόγο για «επικοινωνιακή αστοχία», σχετικά με την εμφάνιση μαχητή του Τάγματος του Αζόφ στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως επιχειρείται να υπάρξει αποπροσανατολισμός.

«Πρέπει να δούμε ποιο είναι το θέμα» συμπλήρωσε ο Υπ. Εσωτερικών λέγοντας πως πρέπει να αναζητηθεί αν το κύριο θέμα είναι «αν ο Ζελένσκι άστοχα είπε ότι θέλω να μιλήσουν και ελληνικής καταγωγής μαχητές στην ελληνική Βουλή ή αν ο Πούτιν έχει ισοπεδώσει την χώρα και κάνει τις σφαγές των αμάχων. Αντί να συζητάμε αυτό, κουβεντιάζουμε για την επικοινωνιακή αστοχία».

«Στους 200.000 ανθρώπους που πολεμούν στον ουκρανικό στρατό, υπάρχουν και 1000 ακροδεξιοί. Ας πούμε ότι εγώ υιοθετώ πλήρως την λογική της Αριστεράς: ότι οι του Αζόφ είναι ακροδεξιοί και ναζιστές και ο Πούτιν έχει μπει στην Ουκρανία για να κάνει την αποναζιστικοποίηση. Στον ουκρανικό Στρατό, στους 100.000 οι 1.000 είναι του Αζόφ. Ο ουκρανικός στρατός είναι ακροδεξιός;», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Στα τέλη της άνοιξης του 2023 οι εκλογές


Ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι εκλογές θα γίνουν στα «τέλη ανοίξεως του ΄23», λέγοντας πως εξήγησε και το γιατί έτσι θα γίνει.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην Ελλάδα, κυβέρνηση μετά από 3 χρόνια στην εξουσία, να έχει διαφορά 8 με 10 μονάδες από την αντιπολίτευση και μάλιστα με όλα αυτά που έχουν περάσει. Υπάρχει μεν μια μείωση, από 14 μονάδες έγιναν 10 οι μονάδες, όμως παράλληλα δεν υπάρχει άνοδος των κομμάτων της αντιπολίτευσης», ενώ ερωτηθείς για δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Δημοκρατία» με μικρή διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης απάντησε «αυτήν την εταιρεία, εγώ δεν την ξέρω»

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση