Ρεάλ – Τσέλσι 2-3: Ο βασιλιάς Μπενζεμά έστειλε την βασίλισσα στα ημιτελικά

Η απίστευτη Τσέλσι προηγήθηκε με 3-0 στο Μπερναμπέου στο 75′ και άγγιξε την πρόκριση με την απόλυτη ανατροπή, όμως ο Ροντρίγκο έστειλε στο ματς στην παράταση με γκολ στο 80′ και εκεί ο Μπενζεμά έστειλε την Ρεάλ στους “4” με χρυσή κεφαλιά.

Μετά από την πολύ μεγάλη μάχη που έδωσαν στο Λονδίνο πριν από έξι βραδιές, Ρέαλ και Τσέλσι κατάφεραν να προσφέρουν μία ακόμα μεγαλύτερη στο ποδοσφαιρικό κοινό ανά την υφήλιο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν μέρος σε μία ματσάρα που έμελε να αποδειχτεί θρίλερ και που το φινάλε της βρήκε την πολυνίκη του Champions League με 13 τρόπαια να ρίχνει στο καναβάτσο την άξια αντίπαλό της και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το 1-3 με το οποίο έχασε στο Λονδίνο δεν φόβισε την Τσέλσι, που ήταν η καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου και επιβραβεύτηκε όχι με ένα, ούτε με δύο αλλά με τρία γκολ. Ο Μάουντ έκανε την αρχή, ο Ρίντιγκερ ακολούθησε και ο Βέρνερ προκάλεσε την εκκωφαντική έκρηξη στο 75′ για να φέρει τους μπλε σε σκορ πρόκρισης, με την Ρεάλ να δείχνει όμως το dna της από εκεί και πέρα.

Η σύγκρουση στο Μπερναμπέου βρήκε και τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά και τρέχοντας αδιάκοπα, με την Τσέλσι να είναι όμως εκείνη που ευτύχησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη καθαρή της ευκαιρία.

Αυτό έγινε στο 15ο λεπτό μέσα από ωραία και ταχύτατη συνεργασία, με τον Λόφτους-Τσικ να τροφοδοτεί τον Βέρνερ και τον Γερμανό να στρώνει μπροστά τη μπάλα (με τον μηρό), για να πεταχτεί ο Μάουντ με φάτσα προς την εστία και να νικήσει με άπιαστο δεξί σουτ τον Κουρτουά.

Το πρέσινγκ των φιλοξενουμένων ήταν ασφυκτικό προς τους μερένγκες και ειδικά στο διάστημα 30′ με 40′ δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα, με τους Λονδρέζους να κερδίζουν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου (σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο πρώτο ματς) και τους παίκτες του Αντσελότι να μοιάζουν να πνίγονται στο άγχος τους, όπως και το κοινό στο Μπερναμπέου.

Με αυτά τα δεδομένα, το τριπλό σφύριγμα του Πολωνού Μαρτσίνιακ για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ήταν ανακούφιση για την Ρεάλ, που μπορεί να μη δέχτηκε άλλη μεγάλη φάση όμως ένιωσε για τα καλά την πίεση στο πετσί της (επτά παίκτες της Τσέλσι είχαν πάνω από 90% σε επιτυχημένες μεταβιβάσεις), την ώρα που εκείνη δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μία φορά μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Τσέλσι να μπαίνει αφηνιασμένη, να κλείνει την Ρεάλ στα καρέ της και να ανταμείβεται με δεύτερο γκολ μέσα από κόρνερ που κέρδισε (με τη μπάλα να βγαίνει άουτ από σουτ του Τζέιμς αλλά τον διαιτητή να θεωρεί πως είχε βρει ο Μόντριτς).

Αυτό ήρθε στο 51ο λεπτό, με τον Μάουντ να το εκτελεί από τα δεξιά και τον Ρίντιγκερ να κερδίζει παλικαρίσια κεφαλιά που κατέληξε στην αριστερή γωνία, για να κάνει το 2-0 με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του και να φέρνει το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία.

Το γκολ αυτό ταρακούνησε την Ρεάλ και ταυτόχρονα την αφύπνισε, με την ομάδα του Αντσελότι να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να κυριαρχεί για ένα δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο είχε δύο καλές στιγμές: την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος που απέκρουσε ο Μεντί στο 55′ και το δυνατό διαγώνιο σουτ του Βαλβέρδε στο 61′ που έφυγε λίγο άουτ.

Αυτό το διάστημα όμως δεν ήταν αρκετό για την Ρεάλ να πάρει τα ηνία, με την Τσέλσι να βρίσκει μάλιστα και τρίτο γκολ, στο 63′ με τον Αλόνσο, στο ξεδίπλωμα μίας ταχύτατης αντεπίθεσης, αλλά τους μπλε να είναι άτυχοι αφού μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR δεν μέτρησε το τέρμα του, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως είχε κάνει χέρι ο Ισπανός μπακ στο κοντρόλ της μπάλας.

Τρία λεπτά αργότερα η Ρεάλ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς ως εκείνη τη στιγμή, με την κεφαλιά του Μπενζεμά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, με την Τσέλσι να “απαντάει” με εκκωφαντικό τρόπο στους μερένγκες εννέα λεπτά αργότερα.

Ήταν το 75ο λεπτό όταν ο Κόβατσιτς βρήκε στον κενό χώρο τον Βέρνερ με φανταστική κάθετη πάσα, με τον Γερμανό να χορεύει με διαδοχικές προσποιήσεις τους αμυντικούς της Ρεάλ και να νικάει με πλασέ τον Κουρτουά για να γράψει το 0-3 μέσα σε αποθέωση.

Στο 78ο λεπτό ο Κουρτουά κράτησε όρθια την Ρεάλ αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Χάβερτς και αποτρέποντας το 0-4 που θα κλείδωνε την πρόκριση για τους μπλε και στο 80′ το Σαντιάγο Μπερναμπέου σηκώθηκε στο πόδι για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ της Ρεάλ στο ματς.

Ο Λούκα Μόντριτς έβγαλε διαστημική μπαλιά με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του και ο Ροντρίγκο, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε με πλασέ στην κίνηση τον Μεντί, για να μειώσει σε 3-1 και να φέρει το ματς μία ανάσα από την… παράταση.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να ψάχνουν το ένα και μοναδικό χτύπημα για να “σκοτώσουν” τον αντίπαλο σε ένα χρονικό σημείο που δεν θα υπήρχε επιστροφή, χωρίς όμως την πολύ μεγάλη φάση, για να έρθει το τετράλεπτο του έξτρα χρόνου να προσφέρει νέες συγκινήσεις.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ο Κρίστιαν Πούλισικ, που είχε πάρει τη θέση του Βέρνερ από το 83′, με τον Αμερικανό φορ να βρίσκεται δύο φορές σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ρέαλ αλλά να αστοχεί τόσο στο 92′ όσο και στο 94′, για να βάλει έτσι την υπογραφή του ώστε οι δύο ομάδες να χρειαστούν άλλα 30 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους (4-4 το μεταξύ τους σκορ και στα δύο παιχνίδια).

Στο πρώτο ημίωρο της παράτασης η κόπωση ήταν εμφανής στις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων και στο σημείο που όλοι έψαχναν για έναν ήρωα, ανέλαβε το ρόλο αυτός που τον γνωρίζει καλύτερα από όλους: ο Καρίμ Μπενζεμά.

Μετά από πίεση και κλέψιμο του Καμαβινγκά στο χώρο του κέντρου στο 96′, ο Βινίσιους πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και μετά από ωραία ενέργεια έβγαλε γλυκιά υπολογισμένη σέντρα με το δεξί, με τον Γάλλο να υποδέχεται άψογα τη μπάλα και να νικάει με καρφωτή κεφαλιά τον Μεντί εκμεταλλευόμενος και το γλίστρημα του Ρίντιγκερ (2-3).

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (88′ Βάθκεθ), Άλαμπα, Μεντί (78′ Μαρσέλο), Μόντριτς, Καζεμίρο (78′ Ροντρίγκο), Κρόος (73′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (115′ Θεμπάγιος)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ (100′ Ζιγές), Λόφτους-Τσικ (106′ Σούλ), Κόβασιτς (106′ Ζορζίνιο), Μάουντ, Βέρνερ (83′ Πούλισικ), Χάβερτς

Πηγή : sport24.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση