«Ντράπηκε και η ντροπή»: Η ανάρτηση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για την επίθεση από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

O Ανδρέας Τσούνης ζήτησε την καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ της προσωπικής επίθεσης που έγινε από το βήμα του συνεδρίου του – Με καθυστέρηση μίας ημέρας αντέδρασε η αξιωματική αντιπολίτευση

Σε μία φορτισμένη ανάρτηση για την επίθεση εναντίον της αείμνηστης συζύγου του Φώφης Γεννηματά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής ο Ανδρέας Τσούνης. Είχε προηγηθεί η προσωπική επίθεση κατά της αλησμόνητης πολιτικού από την ΛΟΑΤΚΙ ακτιβίστρια Άννα Πήλιου, η οποία έλαβε το λόγο ως παρατηρήτρια στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αννα Πήλιου αναφέρθηκε στην αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής με απρεπή και προσβλητικό, όπως επισήμαιναν από το Κίνημα Αλλαγής, τρόπο. Ισχυρίστηκε ότι απείχε από την ψηφοφορία που αφορούσε το Σύμφωνο Συμβίωσης – ωστόσο η Φώφη Γεννηματά πράγματι απείχε διότι βρισκόταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, με ανάρτηση του απάντησε ξεκαθαρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το Κίνημα Αλλαγής, ψήφισε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με καθυστέρηση μίας μέρας το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να καταδικάσει τις προσβλητικές και υβριστικές αναφορές της τρανς ακτιβίστριας Άννας Πήλιου για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και τη στάση που είχε κρατήσει η ίδια αλλά και το ΚΙΝΑΛ απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Όταν το βίντεο με την τοποθέτησή της άρχισε να κυκλοφορεί στα social media υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα το απόγευμα της Δευτέρας να υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Κουμουνδούρου. Μάλιστα αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της υπήρξαν σύνεδροι που χειροκρότησαν τα λεγόμενά της.

Αναλυτικότερα:

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση