Απεβίωσε ο τ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Καρακώστας

Aπεβίωσε σήμερα, Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, ο τέως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Καρακώστας . Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Ιωάννης Καρακώστας γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Αλευράδα του Βάλτου , ήταν συγγραφέας και στοχαστής με νομική, φιλοσοφική και πολιτική παιδεία.

Διετέλεσε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΔΗΚΚΙ  κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 1996-2000 ενώ στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε εξάλλου δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.

Ο Ιωάννης Καρακώστας είχε συγγράψει πλήθος βιβλίων-άνω των σαράντα- καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών θεμάτων  .

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μετεκπαιδευτικό κέντρο Δημοσιολογικών Σπουδών και Ερευνών στην Αθήνα, σπουδάζοντας Δημοσιογραφία φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες. Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στην Κοινωνιολογία την εγκληματολογία και την ψυχολογία.

Ασχολήθηκε με την δικηγορία και την Πολιτική, ενώ διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού και Αστυνομικού Δικαίου σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Εισήγαγε, δίδαξε και καθιέρωσε ως κύριο μάθημα στην Αστυνομική Ακαδημία το «Αστυνομικό Δίκαιο», απόρροια των συγγραμμάτων του 1) «Εισαγωγή εις την επιστήμη του Αστυνομικού δικαίου» (εκδόσεως 1978) και 2) «Δίκαιο Αστυνομίας» (εκδόσεως 1987).

Το 1990 μέχρι το 1992 εξέδωσε την εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Νέος Αγώνας». Ίδρυσε το πνευματικό σωματείο «Αμφικτιονία Οικουμενικού Ελληνισμού», συνέταξε το καταστατικό του και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, (1992-1995). Ίδρυσε την πρώτη Αμφικτιονία στην Νέα Υόρκη για τον Ελληνισμό της Αμερικής.

Ο Γιάννης Καρακώστας συντέλεσε όσο λίγοι σαν ιδρυτικό στέλεχος και σαν συντάκτης του καταστατικού της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου», (ιδρύθηκε την 31-03-1982) και διατέλεσε αντιπρόεδρός της, ταυτοχρόνως διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας των «Εν Αθήναις Αλευραδιωτών», της οποίας συνέταξε το ιδρυτικό καταστατικό.

Υπήρξε συντάκτης του καταστατικού και ιδρυτικό μέλος της “Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών” και ταυτόχρονα   μέλος της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών».
Πραγματοποίησε ομιλίες και διαλέξεις φιλοσοφικού και πολιτικού περιεχομένου, ενώ ασχολήθηκε με την λογοτεχνία, την ποίηση, το θέατρο, την φιλοσοφία, την πολιτική.

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου στις 28 Νοέμβρη του 2018 τον τίμησε  με αφορμή την δωρεά προς την βιβλιοθήκη 38 βιβλίων του.

Πηγή : agrinionews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση