Συγχαρητήρια Βαρθολομαίου σε Τέλωνα για τη «διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Βάλτου»

«Βάλτου έπος εξόδιον» τιτλοφορείται το πόνημα του εξαίρετου ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Νικολάου Χαρ. Τέλωνα, το οποίο έφτασε στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και για το οποίο ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχαίρει τον κ. Τέλωνα για την αδιάκοπη συγγραφική παραγωγή έργων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της περιοχής του Βάλτου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ευλογία του προς τον κ. Τέλωνα τον ευχαριστεί και τον ενημερώνει ότι πλέον το βιβλίο του θα προστεθεί στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη για τον εμπλουτισμό της και την ωφέλεια των αναγνωστών της.

Το βιβλίο αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο στην περιοχή του Βάλτου, τότε που τίποτα δεν θεωρούνταν δεδομένο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τότε που η ιερή αυτή γη ποτίζονταν με αίμα ώστε να φυτρώσει, να θεριέψει και να καρπίσει το δέντρο της ελευθερίας.

Προέκυψε ως ένας ακόμη καρπός της ανάγκης του συγγραφέα και του αισθήματος ευθύνης που τον διακατέχει , για την καταγραφή και διατήρηση της ιστορικής μνήμης αυτού του τόπου.

Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η αξιοποίηση πλούσιου αρχειακού υλικού, η επίπονη και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και μια διάρθρωση τέτοια που βοηθάει στον μέγιστο βαθμό στην κατανόηση των συνθηκών της εποχής και των καταστάσεων που επικρατούσαν.

Η ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που εστάλη στον κ. Τέλωνα:

Το βιβλίο:

ΠΗΓΗ: https://karvasaras.gr/sygcharitiria-vartholomaioy-telona-valtoy/

Αφήστε μια απάντηση