«Επιφάνιος για Μεσολόγγι, Δαμασκηνός Κιαμέτης για Αγρίνιο»- Στους επικρατέστερους για τις Μητροπόλεις

Mε τις εξελίξεις να «τρέχουν» στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας και να αναμένονται-σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr- επίσημες ανακοινώσεις ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται πλέον να φουντώσει η ονοματολογία για τους νέους μητροπολίτες που θα εγκατασταθούν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Είναι γνωστό πως το ενδεχόμενο άμεσης κυβερνητικής έγκρισης της πρότασης για διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ίδρυση νέας με έδρα το Αγρίνιο ενδέχεται να επισπεύσει για τον Ιούνιο την εκλογή των νέων Μητροπολιτών που ειδάλλως προγραμματίζεται για τον προσεχή Οκτώβριο.

Μεταξύ των επικρατέστερων-όπως έχει μεταδώσει στο παρελθόν το agrinionews.gr- είναι για την Μητρόπολη Αγρινίου ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. Για την Μητρόπολη Μεσολογγίου στους επικρατέστερους ανήκει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Καραγέωργος, Πρωτοσύγκελος της σημερινής Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

«Προς τούτο συνέτεινε και η άψογη συνεργασία του με τον Τοποτηρητή Σεβ. Ναυπάκτου Ιερόθεο. Άλλωστε όλοι λένε ότι η εκλογή του Επιφανίου θα μειώσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την διχοτόμηση», σχολιάζει το www.exapsalmos.gr.

ΠΗΓΗ: https://www.agrinionews.gr/epifanios-mesologgi-damaskinos-kiametis-agrinio-stoys-epikratesteroys-tis-mitropoleis/

Αφήστε μια απάντηση