Συμμετοχές – έκπληξη στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Δύο πρόσωπα – έκπληξη, προερχόμενα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους έλαβαν μέρος στις διαδικασίες που πραγματοποίησε την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, την ανάδειξη συνέδρων και τοπικών – νομαρχιακών οργανώσεων. Δύο συμμετοχές που ερμηνεύονται ως ενδείξεις αποδοχής του μηνύματος διεύρυνσης και αναγέννησης του ιστορικού κόμματος, που εκπέμπει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο λόγος λοιπόν για τον Κώστα Χρυσόγονο, πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο συνταγματολόγος έχει συνυπάρξει στις Βρυξέλλες με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και πριν μερικούς μήνες είχε εκφραστεί θετικά για την εκλογή του «Είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός, που μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του.

Σαφώς μεγαλύτερη έκπληξη αποτέλεσε όμως η συμμετοχή στις εκλογές της ανεξάρτητης βουλευτή στη Β ‘ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνας Αδάμου. Η κ. Αδάμου είχε εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο του ΜέΡα25 του Γιάννη Βαρουφάκη αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021. Την Κυριακή γράφτηκε στο μητρώο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στη Β ‘ Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση