Ο Εργολάβος 43

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης ξεκαθάρισε το τοπίο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης ξεκαθάρισε την θέση του όσο αναφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για τις περιφερειακές εκλογές με τον νυν Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη κρατώντας έντιμη στάση απέναντι στον Περιφερειάρχη που τον έχει τιμήσει τοποθετώντας για 4 χρόνια στην πιο σημαντική θέση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ως Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων.

Αυτό βέβαια θα χαροποιησει όσους θα θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2023, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αν αποφάσιζε να διεκδικήσει τον Δήμο θα ήταν το πρώτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί διότι έχει ερείσματα σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Από εδώ και στο εξής όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του και την πολιτική του συμπάθεια.

Έργα του “ποδαριού” στην πινακοθήκη Μεσολογγίου

Με χαρά είδαμε έστω και την παραμονή των εορτών εξόδου να βάφεται η Πινακοθήκη. Χθές διαπιστώσαμε ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει γίνει καμία εργασία από την Κυριακή των βαϊων και έπειτα και θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα

  1. Με ποιο τρόπο έγινε η ανάθεση του έργου;
  2. Με ποιο τρόπο θα πληρωθεί και αν θα αποπερατωθεί το έργο;

Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί στο πράσινο του δημου, με τι ασχολούνται κ. Δήμαρχε;

Η άνοιξη βρίσκεται προς το τέλος της και πλησιάζει το καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν και στα ελάχιστα σημεία όπου υπάρχει πράσινο στην πόλη μας έχει εγκαταληφθεί πλήρως από την δημοτική αρχή.

Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί στο πράσινο του Δήμου απ’ ότι φαίνεται δεν ασχολούνται με το αντικείμενο για το οποίο έχουν προσληφθεί με αποτέλεσμα τα λίγα σημεία που υπάρχει πράσινο στην πόλη να ξεραθεί.

Για ποιο λόγο είναι κλειστό το λιμάνι Μεσολογγίου για τα σκάφη και τι κάνει το λιμενικό ταμείο γι’αυτό;

Με λύπη βλέπουμε στο λιμάνι Μεσολογγίου δεν δένουν πλέον σκάφη. Ρωτώντας για ποιο λόγο γίνεται αυτό, μάθαμε επίσημα το λιμάνι Μεσολογγίου είναι κλειστό. Διότι δεν τηρεί τους όρους ασφαλείας.

Όπως μάθαμε και το λιμενικό ταμείο έχει τιμωρηθεί με μεγάλα προστίματα διότι δεν έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια προσωπικό ασφαλείας και ναυαγοσώστες για τις παραλίες του δήμου.

Εσείς κ. Λύρο ως πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και ο νυν κ. Λαγούδης τι κάνατε γι’αυτό; Προσλάβατε κάποιον υπάλληλο ο οποίος θα πήγαινε τα απογεύματα να πληρωθεί τα τέλη ελλιμενισμού από τα σκάφη που δένουν και τις πρωινές ώρες φεύγουν χωρίς να αφήσουν ούτε ένα ευρώ στο λιμενικό ταμείο.

Τα έσοδα από τα σκάφη που εισπράξατε για το έτος 2021 ήταν περίπου 100 ευρώ. Αυτό είναι ντροπή.

Πνιγμένοι στα χορτάρια οι δρόμοι της κοινότητας Γουριάς

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Γουριάς.

Τα χορτάρια δεν έχουν κοπεί για τουλάχιστον 3μηνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα ορατότητας στους οδηγούς.

Δύο ξερά πλατάνια βρίσκονται στην έξοδο της Γουριάς προς Πεντάλοφο και ένα στην είσοδο του χωριού τα οποία θέλουν κλάδεμα διότι βρίσκουν πάνω διερχόμενες νταλίκες με κίνδυνο να γίνει τροχαίο και να υπάρξουν τραυματισμοί οδηγών είτε πεζών.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Ο Καραμανλής ζητούσε δίπλα του τον Μαυρομμάτη.

Προηγούνται οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλείου και Δαουτίδης των υπολοίπων φερόμενων ως υποψηφίων δημάρχων.

Χαβιάρι πρέπει να έφαγαν οι καλεσμένοι στο επίσημο γεύμα που πραγματοποίησε ο δήμος για τις εορτές εξόδου όπως προκύπτει από το τιμολόγιο που ανέβηκε στο Διαύγεια.

Οι εθνικές εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά και τα κόμματα καλούνται να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια τους. Στο ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας μία πάρα πολύ δυνατή υποψήφια φαίνεται να υπάρχει και ακούει στο όνομα Χριστίνα Σταρακά.

Τέλος

Καλό βραδάκι, ανανεώνουμε ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση