Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ανέφερε σήμερα ο διοικητής του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Είπε πότε αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και τι πρέπει να γίνει με τις επιταγές του 2021-22.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε πως «το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου γιατί μετά δεν θα μπορούν, αφού θα έχουν βγει οι νέες επιταγές».

Οι ανήκοντες στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή για κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο, ξεκαθάρισε ο κ. Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένες στο προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2021 ή να έλαβαν 50 ημέρες από την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, ή να έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή να είχαν ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω.

«Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έξι διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, για τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τον Έβρο, 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια» εξήγησε έπειτα.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

«Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, θα κάνουμε μία τροποποίηση του προγράμματος αφού ο υπουργός αύξησε τον προϋπολογισμό από 30 σε 35 εκατομμύρια», τόνισε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση