ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση με τη νέα Λιμενάρχη Μεσολογγίου, Υποπλοίαρχο Κυριακή Σκανδάλου στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου τη Δευτέρα, 16 Μαΐου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, οι αντιπρόεδροι Νίκος Ρήγας και Χρήστος Κοντούλας και ο υπεύθυνος Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης Γιάννης Χαλαζιάς, οι οποίοι ευχήθηκαν στη νέα Λιμενάρχη καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο που έχει μπροστά της.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διασφάλιση του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η προστασία του από μεθόδους παράνομης αλιείας, η πιο αποτελεσματική φύλαξη του χώρου ευθύνης του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η ανάγκη μεταστέγασης του Λιμεναρχείου σε χώρο με καλύτερες κτιριακές υποδομές, ώστε να υπάρξει διευκόλυνση στην εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Επιπλέον συζητήθηκε το αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο ζητά ενημέρωση επί των υφιστάμενων υποδομών του Λιμένα Μεσολογγίου, με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον το λιμάνι της πόλης μας μπορεί να φιλοξενήσει κρουαζιερόπλοια εφόσον υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον.

Τέλος οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού άμεσα από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Λιμενικό Ταμείο την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης  για τα λειτουργικά θέματα που αφορούν τον Λιμένα Μεσολογγίου ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο πρόεδρος Κ. Πασιόπουλος και τα μέλη της διοίκησης παρέδωσαν στην κυρία Λιμενάρχη λίστα με τις επιχειρήσεις – μέλη του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του Λιμεναρχείου από την τοπική αγορά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                                                  ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Visited 15 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση