ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας  το τριήμερο 27,28 και 29 Μαΐου διοργάνωσαν στο Μεσολόγγι την 10η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.Ήταν με θέμα την «Αντιμετώπιση Καταστροφών – Έρευνα & Διάσωση» συνέπεια σεισμού. Η άσκηση διεξήχθη σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου. Στην άσκηση συμετείχαν Εθελοντικές ομάδες Έρευνας και Διάσωσης από όλη την Ελλάδα που ανήκουν στα μητρώα της ομοσπονδίας από Θεσσαλονίκη ως και την Κρήτη. Οι ομάδες κλήθηκαν να συνεργαστούν στα εξής σενάρια :
α)Έρευνα και διάσωση,απεγκλωβισμοί  αγνοουμένων σε υπό κατάρευση κτήρια, παροχή πρώτων βοηθειών και ψυχολογική υποστήριξη. Μεταφορά πολυτραυματειων στον σταθμό Α΄Βοηθειων και διακομιδή στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία.
β) Αναζήτηση αγνοουμένων σε θάλασσα μετά από πτώση αυτοκίνητου σε δίαυλο με συνδρομή δύτη της ΕΟΕΔ ,χρήση θερμικής κάμερας για την έρευνα παράκτιας περιοχής με πεζοπόρα κλιμάκια και με πλωτά μέσα, παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά σε ασθενοφόρο.
γ) Διάσωση αγνοουμένου ανεμοπτεριστή σε δύσβατη ορεινή περιοχή και παροχή πρώτων βοηθειών έπειτα από πτώση αλεξίπτωτου πλαγιάς.
δ)Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων,εγκατάσταση δικτύων νερού και παράλληλή συμμετοχή πεζοπόρου τμήματος με χρήση εργαλείων και επινοτιων πυροσβεστήρων.
Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία Ευχαριστούμε θερμά όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη τους για την άψογη συνεργασία τους κατά την διάρκεια της 3ήμερης άσκησης.           « Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες,με πολλές ομάδες για την αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση,σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή την συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία,τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί είχαμε την τιμή από την Ομοσπονδία να είμαστε οι οικοδεσπότες της 10ης Πανελλήνιας άσκησης και να προσφέρουμε ότι καλύτερο  μπορούμε!!
 Επίσης θέλω να  ευχαριστήσω τα μέλη μου  που μαζί ζήσαμε άλλη μια συναρπαστική εμπειρία ».  δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply