Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο – Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας

Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε χθες  από το Πουρνάρι στη Γλυφάδα και  εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων προς το Πανόραμα Βούλας και τη Βάρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης των εστιών που έχουν απομείνει τα εναέρια μέσα, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Γλυφάδα  είναι σε ύφεση.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Τεράστιες καταστροφές

Χθες, λόγω της επικινδυνότητας με την εξάπλωση της πυρκαγιάς, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οικισμοί στο Πανόραμα Βούλας.

Οι καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον αλλά και σε σπίτια που άφησε πίσω της το πύρινο μέτωπο τεράστιες.

Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια κάηκαν στο Πανόραμα Βούλας, ενώ πάνω από 20 κατοικίες υπέστησαν ζημιές. Εκτός από τα σπίτια, κάηκαν αυτοκίνητα και μηχανές που οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν.

Σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας», ανέφερε το μήνυμα που εστάλη.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνέδραμε στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και δύο ζώων.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση