«Οι εποχές που ο … δήμαρχος αποφάσιζε για τον χωροφύλακα πέρασαν ανεπιστρεπτί»

Στο θέμα της ανακοίνωσης του δημάρχου Βόλου με την οποία ζητούσε να παραιτηθεί ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, καθώς είναι σύμφωνα με τον ίδιο, ανεπαρκής, με αφορμή τους δύο αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Πανθεσσαλικό, αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη, ο Αργύρης Διχτάς πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Όπως είπε, η εισαγωγή στην Αστυνομία γίνεται με το αδιάβλητο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων, από μαθητές του 17 και του 19 και οι εποχές που ο κάθε δήμαρχος, κάθε κοινοτάρχης, βουλευτής και υπουργός, που … διόριζε τον χωροφύλακα και όταν δεν του έκανε τα χατίρια έπαιρνε ένα βελάκι το έριχνε στον χάρτη, για το που θα τον στείλει με μετάθεση, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Επίσης ανέφερε ότι οι μετακινήσεις των αστυνομικών γίνονται με το αδιάβλητο σύστημα της μοριοδότησης, οπότε δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανένας βουλευτής, κανένας δήμαρχος να τον μετακινήσει, κάτι που πρέπει να γίνουν κατανοητά.

«Τα επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια που κρύβονται πίσω απ’ όλα αυτά, δεν μας αφορούν»

«Τα επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια που κρύβονται πίσω απ’ όλα αυτά, δεν μας αφορούν. Εμείς προσπαθούμε τίμια να κάνουμε τη δουλειά μας», ανέφερε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.
Ο κ. Διχτάς επισήμανε ότι από το να βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις που θίγουν ανθρώπους, συνειδήσεις και εργαζόμενους, μπορούσε ο κάθε δήμαρχος να πάει στον Αρχηγό της Αστυνομίας και να του πει ότι θέλει να διοργανώσει στον Βόλο μέχρι και τον τελικό του Μουντιάλ και να του ζητήσει να στείλει 100 αστυνομικούς και να δημιουργηθεί μια Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μαγνησίας «να σε παραδεχτώ και να σταθώ δίπλα σου», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, το κατώτερο σε βαθμό προσωπικό, είναι αυτό που κατά κύριο λόγο ιδρώνει και μοχθεί στο πεζοδρόμιο, ιδρώνει και μοχθεί στα γήπεδα, είναι αυτό που τρώει τις χλέπες στις κερκίδες, που τραυματίζεται, που είναι κλεισμένο ώρες στο γραφείο και ασχολείται με τη γραφειοκρατική δουλειά που έχουν φορτώσει την Αστυνομία.
«Εγώ εκπροσωπώ το προσωπικό που ζει τα γεγονότα πραγματικά από μέσα και όχι αυτούς τα βλέπουν από τις σουίτες ή από τα σημεία που υπάρχει κλιματισμός, ποτά και καφέδες. Εμείς που τα ζούμε πάνω στο τομάρι μας, έχουμε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία να τα εκφράσουμε και ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία να τα αποδώσουμε στον κόσμο, γιατί οι τραυματισμοί που έχουμε στο κορμί μας από όλα αυτά, μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή, όχι μόνο εμάς, αλλά και τις οικογένειές μας», τόνισε ο πρόεδρος των αστυνομικών.

Με μόλις 1,5 διμοιρία

Για τους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Κύπρο και το Κόσσοβο στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο κ. Διχτάς τόνισε ότι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να λάβουν μέτρα δεν είδαν μεγάλης έκτασης επεισόδια και ανέφερε ότι σε αγώνα της Εθνικής στο Καραϊσκάκη με την Κροατία υπήρχαν 10 διμοιρίες αστυνομικών και όχι με 1,5 που υπήρχε στο Πανθεσσαλικό.
«Για το ότι ήμασταν 1,5 μόνο διμοιρία, δεν φταίει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και κανένας, διότι όταν υπάρχουν γεγονότα καθημερινά σε όλη τη χώρα», είπε. «Η Διεύθυνση Μαγνησίας, δεν είναι Διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων, όπως υπάρχουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει βεβαίως εκπαίδευση και εμπειρία, αλλά δεν υπάρχει ο μεγάλος αριθμός των αστυνομικών. Εμείς φεύγουμε άλλοι συνάδελφοι από την Τροχαία Αλμυρού, από το Νότιο και το Βόρειο Πήλιο, την Τροχαία και άλλες υπηρεσίες και συστήνουμε διμοιρίες υποστήριξης. Είναι κάτι που έχουμε θίξει οι συνδικαλιστές και ζητάμε κάτι μόνιμο και όχι να παίρνουμε τον τροχονόμο ή τον συνάδελφο που κάνει περιπολίες στο Τμήμα, ή τον συνάδελφο που κάνει επιδόσεις σε ένα τμήμα και τον κάνουμε διμοιρία για έναν αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο συνδικαλιστής τόνισε ότι η Διεύθυνση Μαγνησίας δεν έχει τη δυνατότητα να έχει μεγάλο αριθμό ανθρώπων που να έχουν εμπειρία για να αντιμετωπίσουν τέτοια γεγονότα. Και όλα υπάρχουν Πανελλαδικά άλλα γεγονότα όπως στη Θεσσαλονίκη με την Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, δυστυχώς δεν υπήρχε μεγάλος όγκος αστυνομικών.

«Πάντως και 10 διμοιρίες να υπήρχαν ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει σε 20.000 κόσμο λίγους ανεγκέφαλους που χάνονται μέσα στο πλήθος για να ρίξουν πέντε καπνογόνα όταν έβαλε γκολ η Εθνική μας ομάδα;», διερωτήθηκε.
Ο ίδιος είπε ότι η Αστυνομία δεν έπρεπε να κάνει χρήση δακρυγόνων σε 20.000 κόσμο με ηλικιωμένους και παιδιά και να χαλάσει όλη αυτή τη γιορτή, επειδή βρέθηκαν μερικές δεκάδες που είναι παντού και πάντα να ρίξουν καπνογόνα.

Καλός και τίμιος, οικογενειάρχης

Απαντώντας στην επίθεση του δημάρχου Βόλου στον αστυνομικό διευθυντή, που τον κάλεσε να παραιτηθεί γιατί είναι «ανεπαρκής», ο κ. Διχτάς είπε ότι αν πρέπει να φύγει ο οποιοσδήποτε αστυνομικός διευθυντής για πέντε καπνογόνα, τι έπρεπε να γίνει στον τελικό του Κυπέλου στην Αθήνα, που υπήρχαν 4000 αστυνομικοί, που έγινε χρήση δακρυγόνων, να παραιτηθεί η κυβέρνηση;
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας τόνισε ότι είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων και θέλει να προασπίζει τα συμφέροντά τους και να αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του αστυνομικού. «Από κει και πέρα τι σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις και τις ενέργειες του καθένα, είναι ένα κομμάτι που δεν με αφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκφράζοντας την προσωπική άποψή του για τον ταξίαρχο Μιλτιάδη Αλεξάκη, αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας, ο Αργ. Διχτάς τόνισε ότι είναι ένας πολύ καλός και τίμιος άνθρωπος και αξιωματικός, οικογενειάρχης, που ο λόγος και η καθημερινότητά του αποδεικνύουν ποιος πραγματικά είναι. «Και το λέω εγώ που ως πρόεδρος Σωματείου, πολλές φορές έρχομαι σε κόντρα και σε ρήξη με τη Διοίκηση, όμως την αλήθεια πρέπει να τη λέμε», τόνισε.

Πηγή:  magnesianews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση