Τέσσερις δήμαρχοι ζητούν από Μητσοτάκη να προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδο, από τον περασμένο Φεβρουάριο, εισηγήθηκε τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ίδρυση νέας στο Αγρίνιο και την αλλαγή ορίων της Μητρόπολης που εδρεύει στη Ναύπακτο. Η Κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργείου Παιδείας, κωλυσιεργεί να δώσει το “πράσινο φως” λόγω των αντιδράσεων στο Μεσολόγγι.

Μια νεότερη εξέλιξη ωστόσο είναι η παρέμβαση των Δημάρχων Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Αμφιλοχίας που φέρονται να  απευθύνθηκαν με επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δήμαρχοι, από κοινού, κάνουν αναφορά στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την οποία δηλώνουν ότι συμφωνούν και ζητούν από τον Πρωθυπουργό να επιληφθεί του θέματος ώστε να προγραμματιστεί και να προχωρήσει η διχοτόμηση με την έγκριση της Πολιτείας.

Θυμίζουμε πως η ΔΙΣ εισηγείται Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας, με έδρα το Μεσολόγγι και  Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο . Η Μητρόπολη Ναυπάκτου θα μετανομαστεί σε Μητρόπολη Ναύπακτου και Θέρμου το οποίο θα ενσωματώσει παραχωρώντας την περιοχή του Αγίου Βλασίου.

ΠΗΓΗ: www.ekklisiaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση