Σπήλιος Λιβανός: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των δήμων και των τοπικών κοινωνιών ενισχύοντας τους με σημαντικά ποσά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών από την ενεργειακή κρίση»

Η Κυβέρνηση παραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της για στήριξη της κοινωνίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση στηρίζει έμπρακτα τους δήμους της χώρας με επιπλέον κονδύλια.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας, προχώρησαν στην επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με επιπλέον ποσά για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συνεχείς επαφές που έχει με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώθηκε για τα ακριβή ποσά με τα οποία θα ενισχυθούν οι δήμοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα λάβει συνολικά ενίσχυση ύψους 2.429.932,43 €. Ειδικότερα το ποσό αυτό κατανέμεται στους επιμέρους δήμους ως εξής:
• Δήμος Αγρινίου: 845.545,35 €
• Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: 256.225,95 €
• Δήμος Αμφιλοχίας: 346.710,58 €
• Δήμος Θέρμου: 82.189,59 €
• Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: 299.995,24 €
• Δήμος Ναυπακτίας: 306.245,92 €
• Δήμος Ξηρομέρου: 293.019,80 €

Ο Σπήλιος Λιβανός δήλωσε: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη της κοινωνίας και αυτή τη φορά, ειδικότερα, των δήμων και των τοπικών κοινωνιών ενισχύοντας τους με σημαντικά ποσά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που απορρέουν από την ενεργειακή κρίση. Στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στον σημαντικό και δύσκολο ρόλο της και μέσα σε αυτές τις αντίξοες περιόδους που διανύουμε λόγω των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση