Τμήμα Γεωπονίας 5ετούς φοίτησης στο Μεσολόγγι – Σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο «επισημοποιείται» η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την «επισφράγιση» μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες από το ίδιο το Πανεπιστήμιο με στόχο την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του ιδρύματος, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ποιότητας των σπουδών και της σύστασης «ισχυρών» τμημάτων.

Με το προεδρικό διάταγμα συστήνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών,  Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με τέσσερα τμήματα τα οποία και θα εδρεύουν δυο στο Μεσολόγγι και δυο στο Αγρίνιο.

Ειδικότερα στο Μεσολόγγι θα λειτουργούν τα τμήματα “Γεωπονίας” και
“Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών” και στο Αγρίνιο, “Αειφορικής Γεωργίας” και “Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων“.

Ένα εξ αυτών το τμήμα Γεωπονίας που θα λειτουργεί από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος στο Μεσολόγγι ο προπτυχιακός κύκλος σπουδών θα είναι πενταετής. Κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα τμήμα ελκυστικό για τους υποψήφιους φοιτητές του, για προφανείς λόγους που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Και μάλιστα θα πρόκειται για σχολή που θα είναι «υπό την ομπρέλα» του αναγνωρισμένου κύρους που διέπει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Να σημειωθεί επίσης ότι και στα τέσσερα τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών υπάρχει ικανός αριθμός μελών ΔΕΠ, που αποτελεί και ζητούμενο για την εύρυθμη λειτουργεία και την ποιότητα σπουδών της σχολής.

Χρ. Μπούρας: “Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Πατρών”

Με την ευκαιρία της δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας σε ανάρτησή του σημειώνει:

Διαβάστε περισσότερα στο messolonghinews.gr

Αφήστε μια απάντηση