Ηλεία: Πόλεμος χασισοκαλλιεργητών πίσω από τις πρόσφατες μεγάλες φωτιές;

Πεπεισμένοι πως οι φωτιές των τελευταίων ετών προέρχονται από ανθρώπινο παράγοντα που γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κορυφής του δήμου Πύργου που έβλεπαν ελάχιστα εικοσιτετράωρα νωρίτερα το χωριό τους να απειλείται και οι περιουσίες κάποιων να παραδίδονται στις φλόγες.

Οργισμένοι ζητούν από τις αρχές την εύρεση των υπευθύνων και την παραδειγματική τιμωρία τους, καθώς τα τελευταία χρόνια οι ενέργειές τους έχουν στοιχίσει.

Ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, αναφέρθηκε στη μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων τις βραδινές ώρες και στην καθοριστική συμμετοχή των εναέριων μέσων που σταμάτησαν την ανάπτυξη του μετώπου.

Για τις αναζωπυρώσεις, εκτίμησε πως αυτές προήλθαν από «spotfires», δηλαδή εστίες σε απόκρημνα σημεία που λόγω ανέμου επεκτάθηκαν και δημιούργησαν νέα μέτωπα, τα οποία κατάφεραν να οριοθετήσουν τα εναέρια.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις μικρές εστίες σε απόκρημνα σημεία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης που ήταν και ουσιαστικά η μέρα με τις μεγάλες αναζωπυρώσεις, δίνοντας εντολή στα πεζοπόρα να επιχειρούν κατάσβεση εκατοστό-εκατοστό.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Αφήστε μια απάντηση