Ληστής… ιδιοφυία στο Λονδίνο: Ντύθηκε σεκιουριτάς και έπεισε τράπεζα να του δώσει 177.000 ευρώ

Οι υπάλληλοι της τράπεζας άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι πάει στραβά, όταν ο σεκιουριτάς δεν επέστρεψε για να υπογράψει τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Όταν ακούει κάποιος για ληστεία σε τράπεζα, τότε το μυαλό του πάει σε ένταση, απειλές, όπλα και τραυματισμός. Ε λοιπόν τίποτα από αυτά δεν έγινε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Μπρίξτον στις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Sun, στο υποκατάστημα της Santander λοιπόν έκανε την εμφάνισή του ένας τύπος με την στολή της εταιρίας G4S security, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τους υπαλλήλους με μία ψεύτικη ταυτότητα και τους έπεισε πως πήγε να παραλάβει τα χρήματα.

‘Ετσι, του έδωσαν συνολικά 6 κουτιά που το κάθε ένα είχε 25.000 λίρες, όμως άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν δεν γύρισε για να υπογράψει τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Τότε επικοινώνησαν με την G4S security, η οποία τους ενημέρωσε πως δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κάποια τέτοια παραλαβή για το κατάστημα σήμερα, με αποτέλεσμα να καταλάβουν τι είχε γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα μπορούσαν να είχαν αντιληφθεί νωρίτερα την προσπάθεια του δράστη, καθώς η στολή δεν ήταν η κανονική της G4S security, η ταυτότητα ήταν ψεύτικη, ενώ τα κουτιά τα έπαιρνε δύο-δύο. Κάτι που απαγορεύεται, καθώς η προβλεπόμενη διαδικασία είναι να παίρνει ένα κάθε φορά.

Το συνολικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει ήταν 150.000 λίρες, δηλαδή 177.000 ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση