Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΑΕΙ

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 157 βουλευτές – Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων. Επί της αρχής το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε από τους 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και καταψηφίστηκε από 56. Ωστόσο, αρκετά από τα άρθρα έλαβαν τη στήριξη και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως, με τη συγκεκριμένη στάση, υποδηλώνουν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο αν και κατά την συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή είχαν εκφράσει θετική γνώμη για αρκετές ρυθμίσεις.

Η υπουργός Παιδείας κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το νομοσχέδιο δίνει νέες ακαδημαϊκές δυνατότητες σε φοιτητές με το εσωτερικό Erasmus, τα κοινά πτυχία κ.α. Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για ανέλιξη προς όλους. Παράλληλα, βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των φοιτητών με προγράμματα μέριμνας φοιτητών με αναπηρίες, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α. Δίνει κίνητρα για καινοτομία σε καθηγητές και ερευνητές χωρίς γραφειοκρατικούς περισπασμούς».

«Με τις ρυθμίσεις συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Τέλος, σχολιάζοντας την απουσία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «αποδείχθηκε περίτρανα γιατί έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εφυγε γιατί αν είχε μείνει θα υποχρεωνόταν να ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση