Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε την Παράκαμψη Αμφιλοχίας – Ολόκληρη η εκδήλωση (εικόνες – video)

Δείτε την εκδήλωση των εγκαινίων του τμήματος Παράκαμψης Αμφιλοχίας του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου  Άκτιο – Αμβρακία, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Για συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης έκανε λόγο στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν με μεθοδικότητα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να υλοποιείται σήμερα ένα σημαντικό έργο,  ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι εργάζονται για το οδικό δίκτυο Άκτιο – Αμβρακία.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, όπως σημείωσε, το έργο που θα δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή, θα συμβάλει στη διασφάλιση της μέγιστης οδικής ασφάλειας.

Μίλησε ακόμα για το έργο Πάτρα – Πύργος συνδέοντας την έναρξή του με την αξιοπιστία της Κυβέρνησης.

“Θέλουμε να κρινόμαστε για έργα μας και όχι για τα λόγια μας” τόνισε και υπογράμμισε ότι το αποτύπωμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται σε όλη τη χώρα είναι έντονο. “Η Ελλάδα αλλάζει”, τόνισε.

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε την ανάγκη εκκίνησης και της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Όπως σημείωσε είναι ένα τμήμα του ευρύτερου οδικού άξονα που συνδέει  το Πλατυγιάλι με το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και τη Λαμία. που μπορεί να εκληφθεί και ως νότιος διαγώνιος άξονας της χώρας που θα συνδέει τη Δυτική με την Ανατολική Ελλάδα. 

Σε ανάρτησή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης ο κ. Φαρμάκης αναφέρει:  

“Άλλη μία μέρα χαράς και αισιοδοξίας για τη Δυτική Ελλάδα. Παρουσία του Πρωθυπουργού  η παράκαμψη της Αμφιλοχίας παραδόθηκε στην κυκλοφορία με την καθοριστική συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μοιραστήκαμε την χαρά μας με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Γεώργιο Καραγιάννη, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή παράδοσης του οδικού τμήματος που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού, ενός ακόμα οδικού άξονα που η Δυτική Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Ένας δρόμος που ανοίγει νέες προοπτικές στην Αιτωλοακαρνανία, την οποία φέρνει πιο κοντά στα ηπειρωτικά παράλια, αλλά και στη Λευκάδα.

Νωρίτερα επισκεφθήκαμε τη Βόνιτσα κι είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους κατοίκους και να συζητήσουμε για τη νέα εποχή που ξημερώνει για την Αιτωλοακαρνανία”.

Πηγή: Εφημερίδα Σινείδηση

Αφήστε μια απάντηση