ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π. ΚΑΡΑΤΣΟΛΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρό μας κύριε Σπανέ !!!
Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες διαφόρων αναρτήσεων σε προσωπικό λογαριασμό μέλους της κοινωφελούς επιχείρησης και μάλιστα του πρώην αντιπροέδρου αυτής.
Οι αναρτήσεις αυτές έχουν ως σκοπό να παρεμποδίσουν το έργο του προέδρου της κοινωφελούς, ενός αξιόλογου προσώπου με πορεία και έργο στα πολιτικά δρώμενα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ορίστηκε από την δημοτική αρχή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων προσπαθώντας να βάλει τάξη και στις οικονομικές εκκρεμότητες της επιχείρησης αλλά και γενικά σε όλη την λειτουργία της.
Στάθηκε στο πλευρό όλων των εργαζομένων ακούγοντας τον καθένα μας ξεχωριστά και έχοντας πάντα την πόρτα του ανοιχτή για μας, γεγονός το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας διότι τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε άσχημες καταστάσεις και συμπεριφορές από προηγούμενες διοικήσεις.
Ως εκπρόσωπος εργαζομένων, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου αλλά και ως εργαζόμενη απευθύνομαι σε εσάς και στις πρόσφατες αναρτήσεις σας κύριε Σπανέ, στις οποίες κάνετε αναίτια επίθεση στον πρόεδρο κρίνοντας σε κάθε ευκαιρία το έργο του, την οικονομική του διαχείριση και γενικά τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στο νομικό πρόσωπο. Απευθύνομαι σε εσάς και σας ζητάω να μας απαντήσετε για το διάστημα που ήσασταν αντιπρόεδρος και που στην ουσία εκτελούσατε χρέη προέδρου, χωρίς μάλιστα να έχετε οριστεί από το διοικητικό συμβούλιο και χωρίς να σας έχει ορίσει επίσημα κάποιος από τη δημοτική αρχή, που υπήρξε διαφάνεια και ενημέρωση στις δικές σας πληρωμές κατά την περίοδο της δικής σας οικονομικής διαχείρισης;
Να μας πείτε πότε εσείς αναρτήσατε πληρωμές δαπανών και αναθέσεις στη Διαύγεια όλο το διάστημα που διαχειριζόσασταν τα οικονομικά της επιχείρησης χωρίς να έχετε οριστεί επίσημα φυσικά, και πότε ενημερώσατε το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη αυτού για οποιαδήποτε πληρωμή πραγματοποιήσατε;
Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ως εργαζόμενοι γίναμε μάρτυρες των διαπληκτισμών των οποίων είχατε με τον τότε πρόεδρο της επιχείρησης κ Σωτηρακόπουλο, διότι πραγματοποιούσατε πληρωμές εν αγνοία του χωρίς να τον ενημερώνεται για το τι ακριβώς εξοφλείται. Που ήταν τότε η διαφάνεια κύριε Σπανέ, που ήταν η ενημέρωση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους πολίτες του δήμου μας;
Ξαφνικά ζητάτε τη διαφάνεια και την ενημέρωση που εσείς δεν δώσατε πότε; Πόσες φορές ως αντιπρόεδρος ενημερώσατε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εμένα ως εκπρόσωπο για τις πληρωμές τις οποίες κάνατε αλλά και για τις οφειλές της επιχείρησης; Πόσες φορές έγιναν αιτήματα είτε από αιρετούς, είτε από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είτε από μένα ως εκπρόσωπος εργαζομένων και δεν απαντήσατε ποτέ μέχρι και σήμερα;
Και έρχεστε τώρα που ενώ οι δαπάνες ανεβαίνουν κανονικά στη Διαύγεια, να ζητάτε να ενημερωθείτε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μάλιστα εντός λίγων ημερών, ενώ παράλληλα διαμαρτύρεστε ότι σας ζητάνε να το κάνετε εγγράφως.
Φυσικά και πρέπει να το υποβάλλεται εγγράφως κύριε Σπανέ, διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήσασταν στην ουσία στη διαχείριση της επιχείρησης, οτιδήποτε και αν ζητούσαμε εμείς ως εργαζόμενοι πάντα το θέλατε εγγράφως.
Εγγράφως λοιπόν και εσείς, όχι τώρα που είστε στην απέναντι πλευρά ζητάτε σεβασμό και προσοχή, ας είχατε δείξει και εσείς σεβασμό και προσοχή για να ζητάτε αντίστοιχη σήμερα.
Επίσης το τελευταίο διάστημα στα διοικητικά συμβούλια τα οποία γίνονται αλλά και στα e-mail τα προσωπικά των μελών γινόμαστε μάρτυρες παράλογων καταστάσεων. Συνεχώς ζητάτε στοιχεία και διαμαρτύρεστε μέχρι και για τις προσκλήσεις του διοικητικού συμβουλίου, ότι δεν αποστέλλονται εντός των προθεσμιών βάσει νόμου. Για πείτε μας εσείς κύριε Σπανέ όσο ήσασταν αντιπρόεδρος πότε εστάλησαν οι προσκλήσεις του διοικητικού συμβουλίου εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος;
Κάτω λοιπόν τα χέρια από τον πρόεδρό μας γιατί αυτό που σας πονάει περισσότερο δεν είναι η νομιμότητα, η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών, είναι η αφαίρεση των εξουσιών που σας έγινε από τη στιγμή που πάψετε να είστε αντιπρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης.
Πάντα αυτό που σας απασχολούσε ήταν η εξουσία και η άσκηση επιρροής στο έργο οποιουδήποτε προέδρου αναλάμβανε, αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που πρόεδροι αποχώρησαν στο παρελθόν.
Σταματήστε πια να στέκεστε εμπόδιο στη λειτουργία της επιχείρησης γιατί με τη συμπεριφορά σας αυτό κάνετε, σταματήστε να ασκείτε ύπουλα αντιπολίτευση γιατί στην ουσία πρώτα προσβάλλεται και θίγεται το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή και μετά τον πρόεδρο.
ΥΓ. Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική επιλογή προέδρου που κάνατε και σας παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα του θέματος, διότι ο συγκεκριμένος κύριος που τον τιμήσατε τοποθετώντας τον δύο χρόνια ως αντιπρόεδρο, προσβάλλει εσάς και την επιλογή σας και εμποδίζει το έργο του προέδρου και την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Άννα Γενάρη Καπράλου
Μέλος διοικητικού συμβουλίου
Και εκπρόσωπος εργαζομένων

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση