Φθιώτιδα : Ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης έκανε στάση στη Μακρακώμη – Η σχέση του με την Λαμία (φώτο)

Στην Δυτική Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην Μακρακώμη βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ευρυτανία ο Αμερικανός πρέσβης έκανε μια στάση στην Μακρακώμη και στη συνέχεια πήγε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας όπου και προσκύνησε την εικόνα του Αγίου Παϊσίου.

Ο Γεώργιος Δημητρίου «Τζορτζ» Τσούνης γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, 26 Δεκεμβρίου 1967, είναι Aμερικανός ελληνικής καταγωγής δικηγόρος και επιχειρηματίας, που υπηρετεί ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, από τις 10 Μαΐου 2022. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και η καταγωγή του είναι από την ορεινή Ναυπακτία. Η σύζυγος του Όλγα Αντζουλή κατάγεται από την περιοχή της Φθιώτιδας, και πιο συγκεκριμένα την Λαμία. Ο πατέρας της μάλιστα ο Γιάννης Αντζουλής διέμενε στην πόλη μας πριν αναχωρήσει για την Αμερική όπως έκανε αργότερα και ο αδερφός του, πατέρας του Παύλου Αντζουλή γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας.

Ο Τζορτζ Τσούνης στις 8 Οκτωβρίου 2021, προτάθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ως υποψήφιος για το αξίωμα του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Η υποψηφιότητά του, εγκρίθηκε από την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Μαρτίου 2022. Από τον Νοέμβριο του 2004, είναι παντρεμένος με την ομογενή διδάκτωρ Φυσικοθεραπείας Όλγα Αντζουλή, με την οποία έχουν αποκτήσει τρια παιδιά. Διαμένει στο Λόιντ Χάρμπορ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Εκτός από Αγγλικά, γνωρίζει και Ελληνικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση