Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αύριο υπό τον πρωθυπουργό – Συναγερμός για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, αύριο Τρίτη (23 Αυγούστου) στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε τον Έβρο ενώ ενημέρωσε πως οι ελληνικές αρχές θα κινηθούν μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, «ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

Ο Νότης Μηταράκης, επικαλούμενος τις καταθέσεις των προσφύγων είπε πως «σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές» χωρίς να λάβουν « δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο». Ακόμη, ο αρμόδιος υπουργός σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα.

Ανάλογη ανακοίνωση εκδόθηκε και από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας πως η νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας. Ωστόσο, ερωτήματα παραμένουν για τους χειρισμούς και εκ μέρους των ελληνικών αρχών, ενώ το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας – εργαλειοποίησης φαίνεται πως έρχεται εκ νέου ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση