Νίκος Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού του, το σχέδιό τους απέτυχε – Μου έστησαν πλεκτάνη

Σε πολύ υψηλούς τόνους και με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης 25/08.

Πρόκειται για κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να πετάει πολλά «καρφιά» εναντίον της κυβέρνησης, σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ένιωσε προδομένος όταν έμαθε ότι παρακολουθούταν από την ΕΥΠ.

«Είναι αδιανόητο να αγωνίζομαι για τα εθνικά συμφέροντα επί οκταετία ως ευρωβουλευτής και η κυβέρνηση να μου έχει στήσει μία τέτοια πλεκτάνη. Ένιωσα βαθύτατα πληγωμένος», είπε χαρακτηριστικά.

«Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου κατάφεραν να παρακολουθούν και εσάς. Κατάφεραν να “φακελώσουν” ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού τους προσωπικού. Η παρακολούθησή μου παίρνει παράταση μέχρι την εκλογή μου στην ηγεσία.

Ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και έληξε με την εκλογή μου. Είναι σαφές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός εκκινούμενος από το Μαξίμου, ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού τους. Το σχέδιό τους απέτυχε παταγωδώς», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δύο υπουργοί της κυβέρνησης παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και τα μέλη της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή.

Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος και με καλεί να γίνω συνένοχος. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια δημόσια αρχή.

Θέλετε να έρθω μόνος μου για να μου ψυθιρίσετε κάτι στο αυτί.Αυτή η κυβέρνηση και εσείς δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης, δεν έχει κανένα φρένο αυτός σας ο κατήφορος», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εάν δεν ήμουν ευρωβουλευτής και αν αυτή η παράταξη δεν είχε ιδρύσει τις ανεξάρτητες αρχές σήμερα δεν θα γνωρίζαμε τίποτα γι’ αυτή την νοσηρή υπόθεση.

Ήρθε η ώρα της αλήθειας χωρίς άλλες ψευδείς διαρροές. Χωρίς αυτές που διέψευσαν οι πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας», τόνισε σε άλλο σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να πάρει θέση σε όσα ακούστηκαν για αιτήματα από ξένες πρεσβείες για την παρακολούθησή του.

«Καλώ δημόσια τον κ. Μητσοτάκη να πει αύριο γιατί ήμουν δημόσιος κίνδυνος. Αύριο οφείλει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό», τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση