Κουφονήσια: Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τις σορούς – Νεκροψία στον Πειραιά

Θρίλερ με δυο σορούς αγνώστων στοιχείων, εκ των οποίων η μία ανήκει σίγουρα σε ενήλικα άνδρα, που βρέθηκαν στο Κάτω Κουφονήσι μέσα σε σακούλα να πλέουν στη θάλασσα.

Ένα μακάβριο εύρημα του καπετάνιου μιας θαλαμηγού, προκάλεσε αναστάτωση στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου (27/8) στη θαλάσσια περιοχή Φυκιό στο Κάτω Κουφονήσι, βρήκε μια σακούλα με δυο σορούς και ενημέρωσε τις Αρχές. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο μακάβρια, καθώς οι σοροί ήταν σε τόσο προχωρημένη σήψη που αρχικά ήταν δυσδιάκριτο το αν είναι μία ή δύο ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν ανήκουν και οι δυο σε ανθρώπους.

Όπως έγινε γνωστό, η μία εκ των δύο ανήκει σε ενήλικα άνδρα ενώ για τη δεύτερη πιθανολογείται πως μπορεί να ανήκει ακόμα και σε ζώο. Το Λιμενικό το βράδυ του Σαββάτου (27/8) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου επιβεβαιώνεται η ύπαρξη των δυο σορών αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί η δεύτερη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Νεκροτομείο Πειραιά θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή, έτσι ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Η ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨Φυκιό¨ Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση