ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2: Πράσινο «τρένο» με Παλάσιος και Σπόραρ

Σαφώς ανώτερος ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο χάρη στα γκολ των Παλάσιος – Σπόραρ και πήρε το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα αφήνοντας τους Κρητικούς χωρίς βαθμό.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόμπλια ξεκίνησε με τον Στέφενς κάτω από τα δοκάρια. Βούρος και Γιοχού οι δύο στόπερ, αριστερός μπακ ο Γιαννούλης και δεξιός ο Μαρινάκης. Ντιουσέ, Μεγιάδο και Νέιρα η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Θοράρινσον, δεξιός ο Λάρσον και στη κορυφή της επίθεσης ο Τοράλ. Αμφότεροι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στα άκρα της επίθεσης, είναι μπακ. Στο 11′ λόγω τραυματισμού βγήκε εκτός ο Νέιρα και μπήκε ο Ντίκο που πέρασε στο «9» και ο Τοράλ γύρισε πιο πίσω.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Πούγγουρας, Σάρλια στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Χουάνκαρ, δεξιά ο Κώτσιρας. Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης στον άξονα του κέντρου. Στο δεξί «φτερό» ο Παλάσιος, στο αριστερό ο Αϊτόρ και «φουνταριστός» ο Σπόραρ.

Κυρίαρχος και σούπερ αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός

Ο ΟΦΗ στο πρώτο τέταρτο «μπλόκαρε» τον Παναθηναϊκό με τις πιέσεις στον Ρούμπεν Πέρεθ και παίζοντας με την τελευταία γραμμή άμυνας σχεδόν στη σέντρα αλλά μια στιγμή έφτανε και περίσσευε στο «τριφύλλι» να… τιμωρήσει την τακτική επιλογή των Κρητικών να είναι τόσο ψηλά στο γήπεδο. Ο Ρούμπεν σε μία από τις λίγες στιγμές που βρήκε χώρο στο 16′, έστειλε την μπάλα… συστημένη στην πλάτη της άμυνας με σαραντάρα μεταβίβαση, ο Παλάσιος κοντρόλαρε, πάτησε περιοχή και με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Οι «πράσινοι» είχαν το απόλυτο κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο με 72% κατοχή της μπάλας, οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν και να δημιουργήσουν και στο 33′ οι «πράσινοι» βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Αϊτόρ με υπέροχη σέντρα έστειλε την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας και εκεί ο Σπόραρ(είχε απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής στο 32′) με μία φανταστική προβολή την βρήκε όπως έπρεπε και όσο έπρεπε, ώστε να την οδηγήσει στο πλεκτό για το 2-0.

τρεις τελικές, ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο γκολ, όντας απόλυτα κυνικός και σούπερ αποτελεσματικός στο «Γεντί-Κουλέ».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ο ΟΦΗ ισορρόπησε, έπαιξε με μεγαλύτερη ηρεμία και καθαρό μυαλό και στις καθυστερήσεις απείλησε με σουτ του Λάρσον που πέρασε άουτ.

Στο ρελαντί κράτησε το «διπλό»

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό, έλεγξε την μεσαία γραμμή αλλά παρά τις φωνές του Γιοβάνοβιτς δεν είχε καλές επιλογές για να βρει το τρίτο γκολ μπήκε για να διαχειριστεί απλά το 2-0. Από το 70′ και έπειτα κατέβασε αισθητά στροφές, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάρει μέτρα, να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει 2-3 στιγμές που αν είχαν καταλήξει στο πλεκτό θα άλλαζαν τις ισορροπίες.

Ο Ντίκο στο 70′ μετά από λάθος του Σάρλια και ο Μπουζούκης στο 86′ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο ενώ στο 82′ ο Μπρινιόλι έδιωξε το σουτ του Στάικου.

Οι «πράσινοι» με εξαίρεση αυτές τις φάσεις δεν απειλήθηκαν, κατάφεραν να «σβήσουν» το ματς και στο φινάλε θα μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτο γκολ αλλά ο Στέφενς στη τελευταία φάση του ματς νίκησε τον Βέρμπιτς και τον Βαγιαννίδη.

Χωρίς να δυσκολευθεί, ο Παναθηναϊκός κράτησε το 2-0 και πήρε την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές.


MAN OF THE MATCH: Ρούμπεν Πέρεθ. Σπουδαίο ματς από τον «εγκέφαλο» του Παναθηναϊκού. Από δική του υπέροχη ασίστ έρχεται το 1-0, ήταν αλάνθαστος σε δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι. Φανταστικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δύο παίκτες από το «τριφύλλι». Ο Άντρατζ Σπόραρ που πέτυχε ένα υπέροχο, «σεντερφορίσιο» γκολ που… καθάρισε το ματς αλλά και ο Αϊτόρ που δημιούργησε το 2-0 με εξαιρετική σέντρα και είχε ένα πολύ καλό βράδυ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν λες και… έφυγε από το γήπεδο. Από την άλλη ο ΟΦΗ, όμως, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς. Αυτή η αναποτελεσματικότητα κόστισε τους γηπεδούχους, με τον Ντίκο(70′) και τον Μπουζούκη(86′) να σπαταλούν μεγάλες ευκαιρίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Στη φάση που ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ ο Γιαννούλης έχει χάσει τον Σεμπάστιαν Παλάσιος και επιτρέπει στον Αργεντινό εξτρέμ να εκτελέσει σαν σε προπόνηση για το άνοιγμα του σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Φωτιά απόψε στο Ηράκλειο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την έδρα του ΟΦΗ χάρη στο εξαιρετικό του πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρήκε δύο γκολ με Παλάσιος και Σπόραρ. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 2/2 και σκαρφάλωσε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Aυτή ήταν η πρώτη νίκη του «τριφυλλιού» στο «Γεντί Κουλέ» μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

ΟΦΗ: Στίφενς, Μαρινάκης, Γιοχού (64’ Διαμαντής), Βούρος, Γιαννούλης (46’ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Νέιρα (12’ Ντίκο), Τοράρινσον (64’ Αποστολάκης), Λάρσον, Τοράλ (68’ Στάικος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (76’ Γκάνεα), Κουρμπέλης (68’ Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (86’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (76’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (86’ Φρόκου).

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση