Την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών ζητά ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από το δρόμο που συνδέει το Μεσολόγγι με το Πανεπιστήμιο που πλέον έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή.


Δυστυχώς οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα είτε της μικροπολιτικής αντίληψης, είτε της ανεπάρκειας, είτε της ανικανότητας των διοικούντων το δήμο Μεσολογγίου από το 2011 και μετά.


Κατά τη δημαρχιακή μου θητεία την περίοδο 2007-2010 δικαιούμαι να επαίρομαι διότι μπήκε οριστικό τέλος σε ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπραττόταν για δεκαετίες στο οικοσύστημα της Κλείσοβας, με την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών.


Και μπήκε οριστικό τέλος διότι από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, το 2007 θέσαμε σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ.


Ένας ΧΥΤΑ που παραδόθηκε στην «διάδοχη» δημοτική αρχή, σε άριστη κατάσταση και με υποδειγματικό τρόπο διαχειριστικής λειτουργίας. Άλλωστε οι εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την αναφορά μου αυτή.


Επιβάλλεται άμεσα η λήψη πρωτοβουλιών ώστε σύντομα να γίνει αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής της Κλείσοβας και κυρίως όμως για άμεση επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών.
Αν δεν μπορείτε ζητήστε βοήθεια, αν δεν ξέρετε τη λύση ρωτήστε.


Υ.Γ. 1. Αφήνω ασχολίαστη την κριτική στο πρόσωπό μου διότι την περίοδο της δημαρχίας μου δέχθηκα να γίνει απόρριψη στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου μερικών τόνων σκουπιδιών από το Αίγιο και τον Πύργο από αυτούς που μέμφονται σήμερα γειτονικούς δημάρχους γιατί δεν δέχονται τα σκουπίδια μας…


2. Αναφορικά με τα οικονομικά του ΧΥΤΑ καλό θα είναι να δημοσιοποιηθούν οι οφειλές του πρώην δήμου Οινιαδών αλλά και Αιτωλικού για την περίοδο 2007-2010, από το τέλος που είχαν επιβάλει στα δημοτικά τέλη.

Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Ιατρός Γενικής Ιατρικής

Επιστημονικά Υπεύθυνος ΠΕΔΥ – ΚΥ Αιτωλικού

πρώην Δήμαρχος ΙΠ Μεσολογγίου

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση