Καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά 12χρονες και 13χρονες μαθήτριές του

Τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016-2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καθηγητής Πληροφορικής για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του.

Σύμφωνα με το «in», ο κατηγορούμενος από τη Λέσβο καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών του. Για άλλες τόσες περιπτώσεις, τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016-2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων σε πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή, κάτι στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

«Της χάιδεψε το στήθος»

Η ατμόσφαιρα στο πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ήταν φορτισμένη. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, μάρτυρες κατηγορίας αλλά και υπεράσπισης κατέθεσαν για τον καθηγητή πληροφορικής που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος μαθητριών του στον χώρο του σχολείου.

«Έναν τρομερό πόνο ψυχής. Ένα παιδάκι μεταξύ 12 και 13 ετών δέχεται σεξουαλική παρενόχληση. Μπήκα στη θέση της κόρης μου, να είσαι σε αυτή την ηλικία και να μην ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις», τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ η μητέρα μιας μαθήτριας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής fέρεται να έκανε μεταξύ άλλων μασάζ σε κάποιες μαθήτριες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες που τελέσθηκαν από το 2016 έως το 2018.

Σοκάρουν οι καταγγελίες των μαθητριών

«Ήταν μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου. Και περιέγραψε μία κατάσταση στην οποία και καλά ήθελε να τους δείξει πώς περνάμε τα μαλλιά από μπρος προς τα πίσω για ένα Photoshop. Της χάιδεψε το στήθος και αυτό δεν έγινε μία φορά», είπε ο πατέρας μιας μαθήτριας.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2018 από 6 γονείς και 7 μαθήτριες και ο καθηγητής αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Στην παρούσα φάση κατά την εκτίμηση της υπεράσπισης έχουν αποδομηθεί πλήρως οι ισχυρισμοί της κατηγορίας, έχουν αναδειχθεί οι πολλαπλές αντιφάσεις» επεσήμανε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος υπεράσπισης κατηγορουμένου.

«Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας, όμως θεωρώ ότι η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που περιμένει μία ηθική δικαίωση, θα σταματήσει εδώ» είπε ο Γιάννης Πετρέλλης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση