Ο Εργολάβος 57

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Τρία χρόνια δημιουργική ανατροπή – Τρία χρόνια καταστροφή

Τρία χρόνια συμπλήρωσε η δημοτική αρχή Λύρου και τα κακώς κείμενα για τον δήμο μας δεν έχουν σταματημό.

  1. Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε η δημοτική αρχή Λύρου να γίνει ο δήμος μας ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου να είναι κλειστός εδώ και 13 μήνες και ο δήμος μας να πληρώνει αδρά γειτονικούς ΧΥΤΑ ώστε να δεχθούν τα απορρίμματα μας. Επίσης ακόμη περιμένουν οι δημότες το υλικό από τις κάμερες που θα έδειχνε ποιοί προκάλεσαν την φωτιά στο ΧΥΤΑ όπως διατυμπανίζατε στον τοπικό τύπο.
  2. Μέσα σε τρία χρονια θητείας καταφέρατε να φτάσετε στο χείλος του γκρεμού την ΔΕΥΑΜ. Παραλάβατε μηδενικό χρέος στην VOLTERRA ( πάροχος) και σήμερα που μιλάμε το χρέος του δήμου προς τον πάροχο να ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ (περίπου). Η εισπραξιμοτητα έχει φτάσει στο χαμηλότερο της βαθμό. Οι παράνομες παροχές ύδρευσης οργιάζουν και για όποιους πιάνετε δεν εφαρμόζεται την νομιμότητα.
  3. Μέσα σε τρία χρόνια θητείας καταφέρατε να φτάσετε το χρέος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου προς το ΙΚΑ σε δυσθεώρητα ύψη κοντά στο 1.500.000 ευρώ (περίπου). Το νοικοκυρεμα στο νομικό πρόσωπο συνεχίζεται και η καταστροφή είναι μονόδρομος
  4. Κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατακρίνατε δημόσια την προηγούμενη δημοτική αρχή για σωρεία αναθέσεων, για παράνομες προσλήψεις σε φίλους και ημέτερους. Εσείς μέσα σε τρία χρόνια θητείας έχετε προσλάβει το 75 % των υποψηφίων σας και έχετε προβεί σε σωρεία αναθέσεων εκατομμυρίων ευρώ.
  5. Μέσα σε τρία χρόνια θητείας καταφέρατε τις μέτριες έως καλές αθλητικές εγκαταστάσεις που είχε ο δήμος να τις καταστρέψετε. Τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου του ΔΑΚ Μεσολογγίου βρίσκονται σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, οι ομάδες της πόλης πραγματοποιούν προπονήσεις σε γειτονικούς δήμους. Το έργο ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου αλλά και του ταρτάν έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά με τον εργολάβο να αγνοείται.

Εδώ βέβαια ταιριάζει και το ρητό… Δάσκαλε που διδασκες και νόμο δεν εκρατεις. Το μόνο σίγουρο κ. Λύρο είναι πως θα έχετε και σεις την ίδια τύχη με την προηγούμενη δημοτική αρχή που κατακρίνατε και βαδίζετε στα ίδια σκοτεινά μονοπάτια.

Το πάρτι στην Κοινωφελή τελείωσε

Ρε παιδιά ξέρει κανείς από το διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, αν υπάρχει κάποια απόφαση που να ορίζει τον μισθό του προέδρου (730 ευρώ περίπου); Και αν υπάρχει! Η προηγούμενη πρόεδρος και ο Νυν την έχουν αποστείλει στην αποκεντρωμένη διοίκηση ώστε να επικυρωθεί η απόφαση; Εμείς δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτά τα χρήματα δεν δηλώνονται πουθενά και οι καταθέσεις που πραγματοποιούνται στον λογαριασμό του εκάστοτε προέδρου είναι νόμιμες. Βέβαια ότι πραγματοποιείται κατάθεση Μ. Παρασκευή σε κάποιον που δεν έχει αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του, αυτό τι σημαίνει; Ότι παίρνει προκαταβολή γι’αυτα που θα προσφέρει στο μέλλον; Κύριοι εκεί στην κοινωφελή προσέξτε λιγάκι, γιατί από εδώ και στο εξής όλα θα βγουν στο φως όπως ευαγγελίζεται και ο κ. Λύρος όπου σας τοποθέτησε κιόλας!

Η πόλη του πολιτισμού που οραματίζεται ο κ. Καρατσόλης

Η αφισορυπανση στο Μεσολόγγι δίνει και παίρνει. Καλές οι συναυλίες που κάνατε κ. Πρόεδρε της κοινωφελούς επιχείρησης, φροντίστε όμως να καθαριστεί και ο δήμος από τις αφίσες και τα πάνω που είχατε βάλει. Γιατί έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα και οι αφίσες, πανό βρίσκονται ακόμη στην θέση τους. Πότε έχετε σκοπό να τα μαζέψετε ώστε να μην αντικρίζουν οι δημότες αυτό το άσχημο θέαμα.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1 Βρε Ναπολέων δεν βλέπεις; Παγωτά μοιράζουν και πατας το μηχάνημα νομίζοντας πως θα βγάλει αντισηπτικό και βγάζει βύσσινο γλυκό;

2 Σύμφωνο συμβίωσης ζήτησε ο δήμαρχος από πρόεδρο Τ.Κ. για να προχωρήσουν τα έργα στην κοινότητα του. Μόνο με συμφωνίες προχωρούν τα έργα…. Τελικά!

3 Βρε Κώστα τα παιδιά είναι από τον Καναδά δεν ψηφίζουν εδώ… Τσάμπα τους μιλούσες και ανέλυες τα σχέδια σου

4 Λέει ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος του Μεσολογγίου αλλά επειδή είναι πολλοί οι υποψήφιοι σκέφτεται να πάει να βάλει υποψηφιότητα στο Αγρίνιο τελικά. ΗΣΟΥΝ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ….

5 Όσο αναφορά τα δημοτικά δρώμενα σήμερα η κ. Δασκαλή ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητα της ως δήμαρχος Μεσολογγίου. Ο Θανάσης Λύρος συνεχίζει ακαθεκτος τον αγώνα προς τον δημαρχιακό θώκο δίνοντας το παρών καθημερινά σε εκδηλώσεις που γίνονται στο δήμο μας, ανταλλάσσοντας απόψεις με δημότες. Ο Σπύρος Βασιλείου παρευρίσκεται και αυτός σε εκδηλώσεις και πραγματοποιεί συνεχή ραντεβού κλείνοντας νέες και δυνατές υποψηφιότητες. Αυτοί οι τρεις είναι που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο προσκήνιο και δείχνουν ότι θα φτάσουν εώς το τέλος στη μαραθώνιου των δημοτικών εκλογών.

6 Έπειτα από πληροφορίες που έχουμε υπάρχουν σκέψεις ότι η οδός Μεσολογγίου Αιτωλικού θα πρέπει να μετανομαστεί σε οδός “Κωνσταντίνου Λύρου” διότι επί δημαρχίας του πραγματοποιήθηκε αυτό το μεγάλο έργο. κ. Μαυρομμάτη αυτό θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ σοβαρό και να το προωθήσετε αρμοδίως, ώστε σύντομα να γίνουν και τα βαφτίσια….

7 κ. Πρόεδροι των νομικών προσώπων ζητάτε ασφαλιστική/φορολογική ενημερότητα ώστε να πληρώνονται τα τιμολόγια ή τα πληρώνεται ΑΕΡΆΤΑ;

Καλό απόγευμα, ανανεώνουμε ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση