Η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, έρχεται εφιαλτικός χειμώνας

Είναι πλέον επίσημο: η Ρωσία διακόπτει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις.

Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν πλήρως έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο προειδοποίησε τη Δύση ότι θα ανταπαντήσει αναφορικά με την πρόταση της Ομάδας των 7 (G7) να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

«Μπορούν μόνο να υπάρξουν μέτρα ως αντίποινα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν την Παρασκευή στο πλαφόν σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη Ρωσία αναφορικά με τις ενέργειές της στην Ουκρανία αλλά η Μόσχα έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις πωλήσεις σε χώρες που το επιβάλλουν.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις «προκαλούν χάος» όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης του αγωγού και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες προς την Ευρώπη ως πολιτική κίνηση.

Η Gazprom διέκοψε πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού, αφού δήλωσε ότι εντόπισε διαρροή πετρελαίου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply