Ιστορική απόφαση για την επίθεση σε αστυνομικούς: Οδηγείται στη φυλακή ο  δράστης – Καταδίκη χωρίς αναστολή

Μία απόφαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο στα τοπικά χρονικά, ελήφθη σήμερα από το Αυτόφωρο της Λάρισας όπου εκδικάστηκε η επίθεση 35χρονου μαζί με ομάδα αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων, σε περιπολούντες αστυνομικούς τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Φρουρίου.

Η επίθεση είχε τέτοια βαναυσότητα που έστειλε στο νοσοκομείο τραυματίες δύο ενστόλους.

Το δικαστήριο κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, καταδίκασε σε 37 μήνες χωρίς αναστολή τον 35χρονο, ο οποίος θα οδηγηθεί στην φυλακή. Συγκεκριμένα οι ποινές είχαν ως εξής: 24 μήνες για βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, 6 μήνες για απόδραση (επιχείρησε να αποδράσει από το περιπολικό μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς), 3 μήνες για εξύβριση, 12 μήνες για απλή πρόκληση σωματικών βλαβών και 6 μήνες για φθορά ξένης περιουσίας. Οι παραπάνω ποινές συγχωνεύτηκαν σε 37 μήνες χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα αξία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δύο γυναίκες, οι οποίες όμως αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς – θύματα της επίθεσης, ως άτομα που συνέδραμαν στην επιχείρηση απόδρασης του 35χρονου, με αποτέλεσμα να κρατηθούν προκειμένου να δικαστούν.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία ο 35χρονος επιβαίνων σε ποδήλατο εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο κινούταν πέριξ χώρου πλατείας της πόλης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παρά την προτροπή των αστυνομικών, ο Έλληνας αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς.

Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας δήλωσε τα εξής με αφορμή τη δικαστική απόφαση: «Ουδέποτε σχολιάζουμε ως αστυνομικοί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ας αναλογιστούν τη βαρύτητα της απόφασης αυτοί που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια που έκαναν αρνητικά γνωστή την πόλη μας. Η Λάρισα συνεχίζει να είναι μία ασφαλής πόλη για όλους».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση