Καταγγέλλει υπερεφημέρευση παιδοψυχίατρος του Νοσοκομείου Αγρινίου

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ εκφράζει παιδοψυχίατρος του νοσοκομείου Αγρινίου ο οποίος μετακινήθηκε με τρίμηνη εντολή, για την πραγματοποίηση τεσσάρων εφημεριών μηνιαίως, στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει στην σχετική επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο λόγος μετακίνησης του από το νοσοκομείο Αγρινίου ήταν οι μαζικές αναρρωτικές άδειες ιατρών από την Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου.

Αφού επισημαίνει ακόμη πως είναι ο μοναδικός παιδοψυχίατρος στην Αιτωλοακαρνανία, συμπληρώνει πως σε περίπτωση μη άμεσης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης από την ΥΠΕ έχει ήδη δηλώσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, πως θα καταθέσει παραίτηση από τα καθήκοντα του.

«Από τις 12/9 όλοι οι συνάδελφοι θα βρίσκονται στις θέσεις και με πολύ καλύτερο εφημεριακό καθεστώς, από δύο εφημερεύοντες κάθε μέρα σε έναν. Παρόλα αυτά για το μήνα Οκτώβριο συνεχίζουν να με καλούν για εφημερίες χωρίς πλέον να υπάρχει καμία ανάγκη κάλυψης κάποιου κενού και αφήνοντας να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη πρακτική δύναται να παραταθεί» καταγγέλλει ο ίδιος.

Και προσθέτει:

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είμαι ο μοναδικός παιδοψυχίατρος σε δημόσια δομή, Νοσοκομείο και ΚΨΥ Αγρινίου και καλύπτω εφημερίες, επείγοντα, διασυνδετική, εξωτερικά ιατρεία, ΚΕΔΑΣΥ, όλα τα ειδικά σχολεία του νομού, όλες τις δομές που αφορούν ανηλίκους, όλες τις εισαγγελικές και πραγματογνωμοσύνες, σε ένα νομό 200 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς κανέναν αντικαταστάτη και χωρίς προσωπικό να με συνδράμει όπως ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή ή ειδικό παιδαγωγό. Ο αριθμός διακομιδών το έτος 2021 ήταν μία, το δε τρέχον έτος καμία έως τώρα, αποδεικνύοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλω σε τρομερά αντίξοες συνθήκες».

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας του γιατρού:

«Επιστολή Διαμαρτυρίας

Με την παρούσα εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η οποία από τα τέλη Ιουλίου 2022 με έθεσε σε μετακίνηση με τρίμηνη εντολή για την πραγματοποίηση 4 εφημεριών μηνιαίως στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου μετά τις μαζικές αναρρωτικές άδειες των εκεί συναδέλφων, 5 τον αριθμό.

Από τις 12/9 όλοι οι συνάδελφοι θα βρίσκονται στις θέσεις και με πολύ καλύτερο εφημεριακό καθεστώς, από δύο εφημερεύοντες κάθε μέρα σε έναν. Παρόλα αυτά για το μήνα Οκτώβριο συνεχίζουν να με καλούν για εφημερίες χωρίς πλέον να υπάρχει καμία ανάγκη κάλυψης κάποιου κενού και αφήνοντας να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη πρακτική δύναται να παραταθεί.

Να σημειώσω ότι στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είμαι ο μοναδικός παιδοψυχίατρος σε δημόσια δομή, Νοσοκομείο και ΚΨΥ Αγρινίου και καλύπτω εφημερίες, επείγοντα, διασυνδετική, εξωτερικά ιατρεία, ΚΕΔΑΣΥ, όλα τα ειδικά σχολεία του νομού, όλες τις δομές που αφορούν ανηλίκους, όλες τις εισαγγελικές και πραγματογνωμοσύνες, σε ένα νομό 200 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς κανέναν αντικαταστάτη και χωρίς προσωπικό να με συνδράμει όπως ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή ή ειδικό παιδαγωγό. Ο αριθμός διακομιδών το έτος 2021 ήταν μία, το δε τρέχον έτος καμία έως τώρα, αποδεικνύοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλω σε τρομερά αντίξοες συνθήκες.

Επίσης είναι σε όλη την τοπική κοινωνία γνωστό πως το κινητό μου τηλέφωνο είναι πάντα διαθέσιμο ανεξαρτήτως ωραρίου στους πάντες, από γονείς έως επίσημους φορείς που ζητούν τη συνδρομή μου. Σε περίπτωση μη άμεσης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης από την ΥΠΕ έχω ήδη δηλώσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, πως θα καταθέσω παραίτηση από τα καθήκοντα μου, αφήνοντας ένα πλήθος περίπου 1000 περιστατικών ανά έτος χωρίς καμία κάλυψη, με εμφανή μετακύλιση των παιδιών προς δομές της Πάτρας και των Ιωαννίνων, με όποιες συνέπειες έχει αυτό και διοικητικές και όσο αφορά την περίθαλψη της υγείας τους όταν πολλά εξ αυτών είναι πολύ σοβαρές κλινικές περιπτώσεις.

Μετά τιμής,

Χρήστος Τερνιώτης
Παιδοψυχίατρος – Επιμελητής Β’ ΕΣΥ
Γ.Ν.Αιτωλ/νίας – Ν.Μ.Αγρινίου (ΚΨΥ Αγρινίου)».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση