Βίντεο – ντοκουμέντο από τα τουρκικά «παιχνίδια» στον Έβρο: Δεκάδες παράτυποι μετανάστες «απωθούνται» προς την Ελλάδα

Αποκαλυπτικό βίντεο – που ήρθε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα – αποτυπώνει τον τρόπο με τον εκμεταλλεύεται η τουρκική στατοχωροφυλακή τους παράτυπους μετανάστες στον ‘Εβρο.

Σχεδόν ξεκάθαρα αποτυπώνονται στο βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας τα ύποπτα παιχνίδια που παίζουν οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες με τους παράτυπους μετανάστες στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο εμφανίζεται ομάδα περίπου 50 μεταναστών δίπλα από φορτηγό της στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει ακριβώς τη στιγμή που τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν κατεβάσει από το φορτηγό τους ομάδα παράτυπων μεταναστών και τους οδηγούν μέχρι το ποτάμι – ώστε να μπορέσουν να το περάσουν και να φτάσουν στην ελληνική πλευρά.

Λίγο νωρίτερα στο βίντεο, μάλιστα, υπάρχει ένα ακόμα πλάνο όπου οι παράτυποι μετανάστες φαίνεται να είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το φορτηγό της στρατοχωροφυλακής.

Το εν λόγω πλάνο – όπως επισημαίνεται στο δελτίο του Οpen – έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όσες φορές έχουν περάσει το ποτάμι κι έχουν συλληφθεί από τους έλληνες συνοριοφύλακες, οι μετανάστες έχουν περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες τους κλέβουν χρήματα και ό,τι άλλο έχουν πάνω τους, πριν τους δώσουν οδηγίες για να περάσουν το ποτάμι απέναντι.

Βίντεο Ντοκουμέντο

Αφήστε μια απάντηση