Σπ. Λιβανός: “Μας χωρίζει χάσμα, πολιτικό και ηθικό με τον ΣΥΡΙΖΑ”

Ομιλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού στη συζήτηση για την κύρωση της από 09.08.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες Διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Ε.Υ.Π.».

«Η παρούσα ΠΝΠ εισάγει δύο σημαντικές καινοτομίες για τη διαφανέστερη λειτουργία της ΕΥΠ και την ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου, η υπερψήφισή της είναι η μόνη επιλογή για όσους αντιλαμβάνονται την εθνική αποστολή της ΕΥΠ και για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την αποτελεσματική, δημοκρατική και καθάρια λειτουργία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση της Π.Ν.Π για την ενίσχυση της λειτουργίας της Ε.Υ.Π. 

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας,  όπως η λειτουργία της ΕΥΠ χρειάζεται νηφαλιότητα και υπευθυνότητα.

«Οι καιροί είναι επικίνδυνοι. Η πατρίδα δεν έχει την πολυτέλεια κόμματα του κοινοβουλίου να εργαλειοπούν όντως ορισμένες υπηρεσιακές αστοχίες, ώστε να αποκτούν πολιτικό αφήγημα», πρόσθεσε.

Απαντώντας στη χθεσινή αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος αποκάλεσε «κουρελόχαρτο» την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπογράμμισε ότι ειρωνευόμενος τον πρόεδρο της Επιτροπής, ειρωνεύεται το Κοινοβούλιο στο σύνολό του. «Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται τη νομοθετική λειτουργία και συνολικά τον πολιτικό διάλογο», σημείωσε. 

Αναφερόμενος, δε, στο σύνθημα που ακούστηκε εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε  : «Τί να πούμε, όμως, για ένα κόμμα που αγκαλιάζει εκφραστές της πολιτικής χυδαιότητας, όπως έκανε η νεολαία αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προχθές; Μας χωρίζει χάσμα, πολιτικό και ηθικό, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

 O κ. Λιβανός υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας των δύο διατάξεων που φέρνει η κυβέρνηση προς κύρωση και κατέληξε : 

“Δεν υπηρετούν την εθνική ανάγκη σήμερα όσοι προσπαθούν να διχάσουν τους 

Έλληνες  για να προσποριστούν κομματικά οφέλη. Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσει τους εξωτερικούς εχθρούς της, να στηρίξει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και να θωρακίσει με κάθε τρόπο τους θεσμούς της.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση