Διάγγελμα Πούτιν τις επόμενες ώρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη γνωστοποίηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη Ντονμπάς, Χερσώνας και Ζαπορίζια στη Ρωσία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ετοιμάζει διάγγελμα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Guardian στηριζόμενος σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν πιθανόν να μιλήσει στο ρωσικό έθνος αργότερα σήμερα, στις 20:00, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί- ακόμα- από το Κρεμλίνο.

Στις 23-27 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για την ένταξη Ντονμπάς, Χερσώνας και Ζαπορίζια στη Ρωσία Υπενθυμίζεται πως για την ένταξη του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και του κατεχόμενου μέρους της Ζαπορίζια στη Ρωσία, όπως αποφάσισαν τα συμβούλια των ρωσόφιλων διοικήσεων των Λαϊκών Δημοκρατιών των δυο περιοχών του Ντονμπάς και σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ria Novosti.

«Το δημοψήφισμα για την είσοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία ως υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρει δημοσίευση του προέδρου του Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας, Ντένις Μιροσνιτσένκο.

«Το Ντονμπάς επιστρέφει στο σπίτι του. Θεωρώ το νομοσχέδιο έγκαιρο. Ζητώ από τους βουλευτές να το υποστηρίξουν. Οι ημερομηνίες του δημοψηφίσματος είναι 23-27 Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο Ντένις Πούσιλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο τόνισε ότι υπέγραψε διάταγμα για το δημοψήφισμα σχετικά με την είσοδο της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία ως πλήρες υποκείμενο ενός ενιαίου κράτους. «Σας ενημερώνω ότι, σύμφωνα με το διάταγμα, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Το διάταγμα καθορίζει τη διαδικασία για την οργάνωση της ψηφοφορίας και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο έδαφος της περιοχής Χερσώνα, καθώς και τον καθορισμό της διοικητικής και ποινικής ευθύνης για την παραβίαση αυτών των κανόνων», δήλωσε στο κανάλι του, στο Telegram.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση