Μαρία Σαλμά: Ισότιμη συμμετοχή και άθληση για παιδιά κι εφήβους της Αιτωλοακαρνανίας – Έναρξη του προγράμματος «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022»

Με εκπροσώπους αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων και Ακαδημιών αθλημάτων όπως Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης, συναντήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Γνωριμία με τον αθλητισμό 2022» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020».
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, επισημάνθηκαν οι στόχοι και οι επιδιώξεις της δράσης, η οποία αφορά συνολικά 140 παιδιά και εφήβους ωφελούμενων οικογενειών του ΤΕΒΑ. Βασική στόχευση του προγράμματος «Γνωριμία με τον αθλητισμό 2022», παραμένει η ανάδειξη της σπουδαιότητας του αθλητισμού για την ψυχική και τη σωματική υγεία αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Όπως έγινε γνωστό, οι αθλητικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα πλαισιωθούν με σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ενίσχυση της ομαδικότητας, της υγιεινής διατροφής και υγιεινών τρόπων ζωής και γενικότερα της υγείας των παιδιών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των αθλητικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συνεργασία, ενώ σε δήλωσή της σημείωσε πως «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί και αντλεί κάθε δυνατότητα που παρέχεται μέσα από προγράμματα και δράσεις προς όφελος των πολιτών. Η «Γνωριμία με τον αθλητισμό 2022», είναι μια κοινωνική παρέμβαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία θα δώσει την ευκαιρία της ισότιμης συμμετοχής και την δυνατότητα της άθλησης σε παιδιά και εφήβους της Αιτωλοακαρνανίας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ, Χ. Παπασημακόπουλος, η Υπεύθυνη Υλοποίησης ΤΕΒΑ της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Γ. Δημητρούκα, η υπεύθυνη Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ της Π.Ε. Αχαΐας, Μ. Ξένου καθώς και άλλα στελέχη της ΠΔΕ και συνεργάτες του προγράμματος.
Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα αθλητικά σωματεία: Α.Γ.Π.Σ. Μακρυνείας «Κεραυνός», Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου (Ν.Ο.Μ.), Γ.Σ «Χαρίλαος Τρικούπης» Μεσολογγίου, Α.Γ.Φ.Σ. «Απόλλων» Δοκιμίου, «Ολυμπιακός» Αγρινίου 2018, Αθλητική Ακαδημία «Κρόνος» Αγρινίου, Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Δόξα» Καινούργιου, Ο «Κόνδωρ», «Άτλαντες» Αγρινίου, Α.Π.Σ. «Χρυσός Αστέρας» Παντάνασσας, Α.Ο.» Ίναχος» Βάλτου, Α.Σ. «Αργοναύτες» Αγρινίου, Μ.Α.Σ Καμαρούλας «Αστέρας», Α.Π.Σ. Ένωση Αγίου Δημητρίου Αγρινίου Αιτ/νίας.
Να επισημανθεί πως κάθε αθλητικός φορέας μπορεί δυνητικά να φιλοξενήσει έως 10 παιδιά δικαιούχων οικογενειών ΤΕΒΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ανά άθλημα.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση