Στήθηκαν σκαλωσιές στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Ξεκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, καθότι τις τελευταίες μέρες έχουν στηθεί εξωτερικά του κτιρίου σκαλωσιές από τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωσή τους.

Πρόκειται για μία εργολαβία 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την Α’ φάση του έργου που αφορά εργασίες εγκατάστασης και αντικατάστασης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους και εργασίες εξωτερικά του κτιρίου όπως επιδιορθώσεις βλαβών και φθορών, αλλά και βάψιμο του κτιρίου.

Μάλιστα, όπως είχε τονίσει ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, γίνονται προσπάθειες για να εγκριθεί και νέα χρηματοδότηση για τη Β’ φάση του έργου που θα αφορά αλουμινοκατασκευές.

Το κτίριο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα λόγω της παλαιότητας και της έλλειψης συντήρησης, γεγονός που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη να ανακαινιστεί με στόχο τις καλύτερες συνθήκες απονομής δικαιοσύνης, τη λειτουργικότητα, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και το συναλλασσόμενο κοινό.

Θα εκτελεστούν εργασίες οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές, ενώ προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στα συστήματα πυρόσβεσης, κλιματισμού και εξαερισμού, ώστε το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου να ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα γίνει καθαίρεση και ανακατασκευή επιστρώσεων τοίχων, ενίσχυση των εσωτερικών κιγκλιδωμάτων των κλιμακοστασίων, αντικατάσταση μερικών κατεστραμμένων εσωτερικών θυροφύλων, καθαίρεση και ανακατασκευή εξωτερικών επιχρισμάτων κτηρίου, λόγω εκτεταμένων βλαβών από υγρασία, ανακαίνιση χρωματισμών, εσωτερικά και εξωτερικά, αντικατάσταση λυχνιών φθορισμού, τοποθέτηση φωτιστικών ασφαλείας, εγκατάσταση μερικών τοπικών κλιματιστικών μονάδων FCU, σε αντικατάσταση παλαιών και τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων PANELS.

Το έργο θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση