Επίσκεψη Μητσοτάκη: Ακυρώνει Ναύπακτο, έρχεται με ατζέντα έργων στην Πάτρα

Πρώτο και κύριο θέμα στην ατζέντα του Πρωθυπουργού θα είναι η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο μέχρι νέο λιμάνι Πάτρας.

Αλλαγή σχεδίων, σε συνέχειες, στο Μέγαρο Μαξίμου και την «Πειραιώς», αφού η κάθοδος του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Ελλάδα, κυριολεκτικά έχει περάσει από «σαράντα κύματα»!

Ετσι, ενώ το Σάββατο είχε προγραμματιστεί περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε Μεσολόγγι και κυρίως Ναύπακτο για την Επέτειο της Ναυμαχίας (μαζί με τον ντόπιο Αμερικανό πρέσβη Τζ. Τσούνη), η «Πελοπόννησος» πληροφορείται από έγκυρη κυβερνητική πηγή, ότι καμία από αυτές δεν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί. Ως αιτία αποδίδεται, μη προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, για τη Σύνοδο Ηγετών της ΕΕ, την προσεχή Παρασκευή.

Ομως, μετά τη δημόσια δέσμευση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (κατόπιν ερώτησης της «Π») για επίσκεψή του στην Πάτρα τον Οκτώβριο και μάλιστα με την επισήμανση πως «έχει να πει πολλά», το επιτελείο του πρωθυπουργού ήδη -κατά τις ίδιες πληροφορίες- έχει αρχίσει τις προετοιμασίες και μάλιστα στην ουσία της παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη χρονικά οριοθετείται μεταξύ 20 και 31 Οκτωβρίου, αλλά και πάλι εκτός απρόοπτων υποχρεώσεων του κ. Μητσοτάκη. Επαφές έχουν αρχίσει τόσο με την Περιφέρεια όσο και με βουλευτές, κομματική οργάνωση κ.ά., με αντικείμενο τις εξαγγελίες που θα μπορέσει να κάνει.

ΠΡΩΤΑ Η ΓΡΑΜΜΗ

Πράγματι, όπως άλλωστε προϊδεάζουν και συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρώτο και κύριο θέμα στην ατζέντα του θα είναι η κατασκευή της νέας σύγχρονης διπλής ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής και ειδικότερα στο τελευταίο τμήμα από Ρίο μέχρι νέο λιμάνι Πάτρας… με το αναπάντητο ερώτημα αν αυτό θα γίνει – όπως ζητά η πόλη – πλήρως υπογειοποιημένο ή όχι λόγω υπέρογκου κόστους και μεγάλων τεχνικών δυσκολιών. Αυτό που θα πει, πάντως λένε, ότι θα είναι και το οριστικό!

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Το επιτελείο του Μαξίμου, έχει ζητήσει ήδη κι έχει πάρει πληροφορίες και για μια σειρά μεγάλων έργων και κυβερνητικών παρεμβάσεων, όπως:
Η αποκατάσταση της ακτογραμμής Ρίο – Ροδινή (με 14 εκατ. €)

Νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, στην περιοχή του Ρίου.

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕτχ, στα Σύνορα, με αναβάθμιση μέρους της Εγλυκάδας Πατρών.

Νέο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στην Πάτρα.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση