Ο 53χρονος έβαζε τη 12χρονη να φωτογραφίζεται για να προσελκύει πελάτες

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο στα Σεπόλια ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το παιδί έναντι αμοιβής.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες της 12χρονης από τα Σεπόλια που βρέθηκαν στα social media, με τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι ο φερόμενος ως βιαστής διαχειριζόταν το προφίλ της , καθώς ο ίδιος απαιτούσε συνεχώς από τη 12χρονη να φωτογραφίζεται με πολύ συγκεκριμένους τρόπους και να τραβά βίντεο για να τα ανεβάζει εκείνος στο διαδίκτυο και να «ψαρεύει» πελάτες.

Αναμένονται τουλάχιστον 5 συλλήψεις για την υπόθεση. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει άλλα 4-5 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε αυτή την φρικιαστική ιστορία του 12χρονου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω παιδόφιλοι και βιαστές είναι βαρύτατες, καθώς αντιμετωπίζονται ως συνεργοί σε αυτή την ιστορία.

Μόλις δοθεί έγκριση, η Εισαγγελική εντολή, αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου. Φαίνεται πως είναι ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα του σκοτεινού διαδικτύου και ερευνάται και η περίπτωση να κρύβεται ολόκληρο κύκλωμα μαστροπείας.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ψυχολογική κατάσταση της ανήλικης.

«Το παιδί δεν είναι καλή ψυχολογική κατάσταση, και αυτό είναι το φυσιολογικό. Επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν «βιάσει» το παιδί ξανά και ξανά, βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του, έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του. Έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές. Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Για τα βίντεο της ανήλικης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και για την δράση του κατηγορουμένου είπε πως, «δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας, δεν έχω δει αυτά τα βίντεο, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρη την δικογραφία. Δεν έχω ρωτήσει φυσικά για το τι γινόταν και τι όχι, το παιδί έχει μιλήσει με τους ανθρώπους που πρέπει. Η μητέρα του παιδιού πήγαινε στο κατάστημά του κατά καιρούς και έκανε μεροκάματα, του καθάριζε του τακτοποιούσε τα πράγματα. Δεν τη βοηθούσε, δούλευε η γυναίκα και πληρωνόταν. Υπάρχουν μηνύματα που είναι πιεστικά προς εκείνη για να φέρει το παιδί στο μαγαζί να τη βοηθήσει, να πάρει ένα χαρτζιλίκι».

«Η μητέρα δεν είχε διαπιστώσει την δράση του 53χρονου, του είχε εμπιστοσύνη. Υπάρχει πληροφορία, το έχω ακούσει και εγώ αυτό, ότι συγγενικό πρόσωπο ήθελε να χρηματίσει την μητέρα της 12χρονης για να μην το αποκαλύψει. Το παιδί δεν παρακολουθείται. Από τις 3 Σεπτεμβρίου που έχει γίνει η καταγγελία, δεν παρακολουθείται η 12χρονη. Είχαν εμφανιστεί κάποιοι κοινωνική υπηρεσία πριν από 10 μέρες στο σπίτι και μετά εξαφανίστηκαν», συμπλήρωσε.

«Να είμαστε από κοντά στο παιδί…»

Η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη, αναφέρθηκε στο γεγονός της έλλειψης ψυχολογικής βοήθειας στην ανήλικη.

«Είναι μία ιστορία που φοβάμαι ότι αντιπροσωπεύει πολλές άλλες ιστορίες που είναι κουκουλωμένες. Αρχικά όντως είναι μία γενναία πράξη της μητέρας να μην το καλύψει και να μην το κουκουλώσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παιδί που είναι συνολικά θύμα ενηλίκων. Όχι μόνο του κατηγορούμενου, άλλα και όλων αυτών που δέχονται αυτές τις υπηρεσίες. Όσον αφορά στο θέμα της εργασίας της 12χρονης, θα πρέπει να ελέγχονται οι όροι που συνάπτεται μία σχέση εργασίας. Θα πρέπει να πάρουμε ευθύνη μας στο κομμάτι της γονεϊκότητας. Πώς βλέπουμε το παιδί μας, ποια είναι η ευθύνη μας στο πώς μεγαλώνουμε ένα παιδί, εάν βλέπουμε ότι δυσκολευόμαστε δεν είναι κακό να ζητάμε την βοήθεια της πρόνοιας», ανέφερε αρχικά.

«Για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα ακόμη. Ωστόσο εάν ένα παιδί που έχει δώσει τέτοια δείγματα, δηλαδή δεν συναναστρέφεται με τους συνομιλήκούς του, είναι απομονωμένο, είναι όλη την ώρα στο κινητό και δε γνωρίζουμε με ποιους μιλάει, έχει διαταραχές στον ύπνο του. Να είμαστε από κοντά στο παιδί μας να δούμε γιατί αλλάζει συμπεριφορά, έχει σημασία με ποιους όρους μεγαλώνει ένα παιδί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κανδαράκη.

«Το παιδί δεν δούλευε στο κατάστημα, το είχαν στείλει οι γονείς κάποιες φορές στο κατάστημα να κάνει κάποιες βοηθητικές δουλειές, να βάλει στα ράφια κάποια πράγματα για ένα χαρτζιλίκι, πήγαιναν και άλλα παιδιά της οικογένειας. Η μητέρα όταν πήγαινε το παιδί, έστελνε μαζί της και το μικρότερο αδερφάκι της, ένα αγοράκι το οποίο, ο 53χρονς φρόντιζε να διώχνει. Η οικογένεια έχει παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που σπουδάζουν», τόνισε η κ. Ταραχοπούλου για την οικογένεια της ανήλικης.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση