Έρχεται τριήμερο με έντονα καιρικά φαινόμενα – Πού θα χτυπήσουν, σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός, με την επέλαση των έντονων φαινομένων να έχει αρχίσει και την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τέσσερις ημέρες.

Με πτώση της θερμοκρασίάς και έντονες καταιγίδες θα κυλήσει τόσο η Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Επτάνησα, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία.

Λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη και στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, έχουν εκδοθεί συστάσεις προς τους πολίτες.

Για ισχυρά φαινόμενα προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα που  θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι βροχερός την Παρασκευή και στην Αττική. Οι άνεμοι στα Επτάνησα θα πνέουν έως και δέκα μποφόρ!

Σύμφωνα με την ανάλυσή του: 

Βαρομετρικό χαμηλό από τη νότια Ιταλία θα κινηθεί την Πέμπτη προς την Ελλάδα και με πορεία διασχίζοντας την Αδριατική προς την περιοχή μας θα βρεθεί από νωρίς την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου (Εικόνα : 1). Οι νεφώσεις αυτές θα εμπλουτιστούν με μεγάλα ποσά υγρασίας διασχίζοντας την Αδριατική με αποτέλεσμα να δώσουν την Παρασκευή κατά τόπους (κυρίως στα Δυτικά) έντονες βροχές  και καταιγίδες.

Εντονες βροχές στα δυτικά της χώρας 

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και μέσα στη νύχτα προς την Παρασκευή, θα εκδηλωθούν δυνατές βροχές αρχικά στα δυτικά και εν συνεχεία μέσα στην ημέρα της Παρασκευής αλλά και το Σάββατο και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Όμως ειδικά στα Δυτικά οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες. Πρόκειται για τη χρονική περίοδο από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής και ειδικά σε τμήματα των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στον χάρτη αθροιστικής βροχής 6ώρου (μεσάνυχτα Πέμπτης έως και πρωί Παρασκευής) στην Εικόνα : 2

Αυξημένοι δείκτες αστάθειας

Όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, οι δείκτες αστάθειας στη Δυτική Ελλάδα το πρωινό της Παρασκευής είναι τέτοιοι που θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να έχουμε στις προαναφερθείσες περιοχές ακόμα και κατά τόπους έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Εκτιμάται ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα ακόμη και για τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις διότι έτσι και αλλιώς θα υπάρξουν εκτεταμένα καταιγιδοφόρα νέφη που θα δίνουν εκείνη την ώρα έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Ίσως να υπάρξει και μέσα στο Ιόνιο η αρκετές φορές εμφανιζόμενη σε κακοκαιρίες «γραμμή λαίλαπας» που σημαίνει ότι εκτεταμένες καταιγίδες σε σχεδόν ευθεία γραμμή και σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων θα κινηθούν από την Αδριατική προς τα Επτάνησα.

Ισχυροί άνεμοι με ριπές έως και εννέα με δέκα μποφόρ

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού πρός την περιοχή μας, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι ειδικά στα Επτάνησα φτάνοντας οι ριπές τους τα 8-9 και πιθανώς ακόμη και τα 10 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο (Εικόνα : 4). Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση τοπικά στα Επτάνησα ή και τοπικά στα Δυτικά Ηπειρωτικά θα είναι δύσκολη υπό την έννοια ότι οι δυνατές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους που ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα 95-100 km/h.

Βροχές και στην Αττική την Παρασκευή 

Πιθανότατα και στην Αττική θα βρέχει κατα διαστήματα την Παρασκευή (και ίσως και λίγο το Σάββατο), όμως αυτή τη στιγμή, δεν κρίνεται με βάση τα προγνωστικά στοιχεία ότι θα είναι πολύ δυνατές οι βροχές.

Πτώση της θερμοκρασίας

Όπως διαφαίνεται και στον επόμενο χάρτη, η Παρασκευή θα είναι μια ημέρα με βροχερό και μουντό καιρό. Η θερμοκρασία λόγω και των βορείων ανέμων αλλά και της πυκνής νέφωσης στις περισσότερες θα σημειώσει πτώση. Έτσι λοιπόν δεν θα ξεπεράσει τους 18-20°C στα πεδινά Ηπειρωτικά και τους 22-25°C στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές.

Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από σήμερα το βράδυ αρκετές περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας και πλήρους εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που αναμένεται να σημειωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Στη σύσκεψη μετείχαν αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Πολιτικής Προστασίας από τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), καθώς και οι περιφερειακοί συντονιστές του Πυροσβεστικού Σώματος των αντίστοιχων περιοχών.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού από σήμερα το βράδυ.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

• Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

• Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

• Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

• Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

• Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

• Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

• Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

• Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

• Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

• Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

• Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

• Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

• Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

• Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης (13-10-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022) στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ 

Ο καιρός την Παρασκευή 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Θρακικό 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο από το μεσημέρι θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Κατά διαστήματα έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις και στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.
Ανεμοι: Στην ανατολική Πελοπόννησο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην περιοχή των Σποράδων από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν βροχές. Από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα σποραδικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα νότια ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα νότια παραθαλάσσια, καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, που πιθανόν κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα να είναι ισχυρές. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία προβλέπονται να είναι ισχυρά στις δυτικές και νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, το απόγευμα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, στην Κρήτη θα συνεχιστούν, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το πρωί και το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση