Φλέγεται» το Καυτανζόγλειο από 30.000 θεατές στη συναυλία του ΛΕΞ – Δείτε βίντεο και εικόνες

Κατάμεστο από περισσότερους από 30.000 θεατές είναι το Καυτανζόγλειο για τη συναυλία του ράπερ ΛΕΞ.

Στην «έδρα» του, τη Θεσσαλονίκη, γράφει ένα ακόμη πανελλήνιο συναυλιακό ρεκόρ ο «ποιητής» της νέας γενιάς, ΛΕΞ, ο οποίος δίνει αυτήν την ώρα μια ιστορική, σε απόλυτα μεγέθη, συναυλία στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Λίγους μήνες μετά την μεγάλη συναυλία στη Νέα Σμύρνη, με αντίστοιχα μεγάλο αριθμό θεατών, ο ΛΕΞ έκανε το γήπεδο να σείεται με τα τραγούδια από το νέο άλμπουμ του, το «Μετρό».

Με το stage στο κεντρο του σταδίου και χιλιάδες θεατές, νεαρών κυρίως ηλικιών, να τον περιβάλλουν, το φαινόμενο ΛΕΞ δίνει νέο νόημα στο ελληνικό πολιτικό τραγούδι και τη χιπ χοπ σκηνή, όπως εκτιμούν οι φανατικοί θαυμαστές του, οι οποίο κατέκλυσαν τη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, ενώ αρκετοί από τους θεατές ήρθαν με λεωφορεία από την Κοζάνη, την Καστοριά, την Κομοτηνή, την Καβάλα και άλλες περιοχές, για να ζήσουν την μουσική εμπειρία, σχηματίζοντας από νωρίς το απόγευμα ουρές έξω από το στάδιο.

Νωρίτερα, παρέμβαση επί σκηνής πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρία Μαλαματίνα, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις, με σύνθημα «Νίκη στην απεργία στην Μαλαματίνα», ενώ εμφανίστηκε και ένα μήνυμα επί σκηνής αναφορικά με το βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας.

Ο ΛΕΞ μιλάει στα τραγούδια του για την Θεσσαλονίκη, την εικόνα της που όλοι γνωρίζουμε αλλά και την σκληρή της εικόνα, για τους νέους και τις αγωνίες τους.

Στα 38 του σήμερα, ο κόσμον Αλέξης Λαναράς, είναι ένας από τους βετεράνους του χιπ χοπ.

Είχε ξεκινήσει κάνοντας γκραφίτι στους 2G (Good Guys) ενώ από το 1999 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια. Κυκλοφόρησαν τέσσερις δίσκους πριν ακολουθήσουν τα μέλη τους σόλο καριέρα.

Ο ίδιος ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του το 2010 και από τότε έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση