Μεσολόγγι: Ξυλοδαρμός μαθητών σε εκδρομή – Καταγγελίες από γονείς για τους συνοδούς καθηγητές τους

Η εκδρομή μαθητών Γυμνασίου από τη Βόνιτσα στο Μεσολόγγι ήταν επεισοδιακή. Λίγο πριν τα παιδιά μπουν στο πούλμαν για να επιστρέψουν στη βάση τους, δέχτηκαν επίθεση, μπροστά στους καθηγητές τους…

Οι μαθητές του μοναδικού Γυμνασίου στη Βόνιτσα πήγαν εκδρομή στο Μεσολόγγι αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά. Ένα από τα παιδιά μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο από την επίθεση που δέχτηκε από άγνωστους νεαρούς, λίγο πριν μπει στο πούλμαν, με τους συμμαθητές του. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες, που ήταν πιθανότατα τσιγγάνοι, κινήθηκαν απειλητικά και κατά άλλων δύο παιδιών, που ευτυχώς απέφυγαν τα χειρότερα.

Οι γονείς των παιδιών κατηγορούν τους συνοδούς καθηγητές για αδιαφορία. Όπως υποστηρίζουν ήταν μπροστά στο όλο σκηνικό αλλά δεν έκαναν τίποτα. Μάλιστα προσπάθησαν, όπως αναφέρουν, να ρίξουν την ευθύνη στους μαθητές του σχολείου, λέγοντάς τους, ότι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν το επεισόδιο.

Χθες 24 Οκτωβρίου, τα παιδιά έκαναν αποχή, με το όλο θέμα να έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Η διευθύντρια και οι υπόλοιποι καθηγητές προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, ώστε τα μαθήματα να συνεχιστούν και να μείνουν πίσω τα όσα έγιναν στην εκδρομή.

Ο μαθητής που τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, κάτω από το μάτι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από τους γονείς του. Τον παρέλαβαν από το Γυμνάσιο στη Βόνιτσα και τον πήγαν για εξετάσεις, που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. Τα παιδιά υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν αναίτια επίθεση, επειδή οι δράστες ενοχλήθηκαν που τους κοίταγαν.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς των μαθητών, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν το όλο θέμα να ξεχαστεί μέχρι να πέσει άπλετο φως στα όσα έγιναν στην εκδρομή και στα όσα έκαναν οι καθηγητές των παιδιών τους..

Αφήστε μια απάντηση